20 let Tunškega glasu

 V nedeljo, 21. septembra, se je pred osnovno ┼íolo v Tunjicah odvijalo praznovanje 20-letnice izhajanja krajevnega glasila Tun┼íki glas. Zbrane so nagovorili sedanja urednica Milena Erbe┼żnik Klan┼íek in pred njo Valentin Zabavnik, ki je kot odgovorni urednik s pomo─Źjo uredni┼íkega odbora glasilo urejal od njegovega za─Źetka do leta 2010, ter ┼żupan Marjan ┼áarec. Slednji je v govoru poudaril, da je naklonjen glasilu, ki je pokazatelj, da se ─Źasopis s pomo─Źjo krajanov sooblikuje s pozitivno energijo, brez negativizma in obrekovanj ter ponuja kvalitetno vsebino. Je glasilo z du┼ío. Obenem se je z mislijo sedanje odgovorne urednice, da kraj potrebuje dom za prireditve in razli─Źne dejavnosti, strinjal in dodal, da bi se o tem domu neko─Ź zapisalo tudi v glasilu.

V programu so poleg govornikov sodelovali ┼Żenska vokalna skupina Vox Annae, Tunji┼íki oktet, citrar Toma┼ż Plahutnik, recitatorja An┼że Slana in Barbara Klan┼íek ter brata Ivan in Jo┼że Nogra┼íek, ki sta s svojimi komi─Źnimi pripovedmi nasmejala prisotne. Po kon─Źanem programu je urednica Milena Erbe┼żnik Klan┼íek s pomo─Źjo povezovalca programa, An┼żeta Slana, podelila priznanja ustanovnim ─Źlanom uredni┼íkega odbora in sponzorjem, ki glasilo podpirajo ┼że ve─Ź kot petnajst let.

Po razrezu torte so si obiskovalci lahko ogledali razstavo starih predmetov, orodja, pohi┼ítva in zapra┼íenih fotografij, ki so prikazovale kraj skozi zgodovino. S pomo─Źjo krajanov, ki so prispevali del predmetov, starih slik, sta postavila skupaj z uredni┼íko ekipo Bernarda in Frane Vin┼íek. Razstavljena so bila tudi umetni┼íka dela, ki so jih razstavili doma─Źi umetniki, ki v prostem ─Źasu ustvarjajo unikatne mojstrovine. Vzporedno z razstavo so potekali tudi prikazi ┼żganjekuhe in stiskanja mo┼íta, na igri┼í─Źu pod ┼íolo pa so se obiskovalci okrep─Źali z izvrstnim gola┼żem in se posladkali z okusnim pecivom in kruhom, ki so ga za dogodek spekle va┼íke ┼żene. V lepem son─Źnem popoldnevu, ki je zagotovo ┼íe dodatno pripomoglo k spro┼í─Źenemu vzdu┼íju, so potekale animacije za otroke, odrasli pa so se pomerili v nekaterih zabavnih igrah. Vsi prisotni pa so s svojo dobro voljo poskrbeli, da bo dogodek vsem ostal v lepem spominu.  

  

Razstava starih fotografij posnetih v Tunjicah:

Prebrano: 118 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.