AMK Tunjice

Avtokros oziroma avto┼íport ima v Tunjicah dolgo in bogato zgodovino, h kateri pa od leta 2007 nova poglavja pi┼íe tudi Avto-Moto klub Tunjice. AMK Tunjice je v prvem letu svojega delovanja pri organizaciji avtokros dirke v Tunjicah sodeloval skupaj z dom┼żalskim klubom, nato pa smo se odlo─Źili za samostojno pot.
Uradna ustanovitev samostojnega kluba AMK Tunjice je bila 06.02.2008, ko je dovolj ─Źlanov in privr┼żencev avto┼íporta v Tunjicah izrazilo interes po nadaljnjem delovanju v ┼íportu pre┼żetem z bencinskimi hlapi. ┼Że od samega za─Źetka ima tunji┼íki klub veliko ┼ítevilo lastnih ┼íportnih funkcionarjev, ki se vsako leto izobra┼żujejo na seminarjih, ki jih organizira pano┼żna zveza za avto┼íport v Sloveniji A┼á2005 in pomagajo pri razli─Źnih avtokros dirkah, gorsko-hitrostnih dirkah in relijih.
Tako smo sedaj ┼że dve sezoni pomagali pri soorganizaciji avtokros dirk na Planini skupaj z dru┼ítvom AMD Buhc. Istemu klubu pa smo tudi pomagali pri izpeljavi dveh mednarodnih gorskohitrostnih dirk v Lu─Źinah leta 2008 in 2009.
Poleg ┼íportnih funkcionarjev pa ima AMK Tunjice od sezone 2008 odprta vrata tudi za dirka─Źe, takrat sta h klubu pristopila Marcel in Stane Grgi─Ź. ┼Że od samega za─Źetka klubu predseduje Sre─Źo Ko┼żelj, njegovi desni roki pa sta podpredsednik Bo┼ítjan Vrhovnik in tajnik Drago Vrhovnik. Klub pa seveda ne bi mogel obstajati brez ─Źlanov, katerih ┼ítevilo je v letu 2009 naraslo ┼że na 33, in ┼ítevilnih sponzorjev, ki nam omogo─Źijo delovanje v slovenskem avto┼íportu ter vseh ostalih, ki nam prisko─Źijo na pomo─Ź.

Prebrano: 548 krat, od tega danes: 1 krat