Dekle z ro┼żmarinom

─îlani Kulturnega dru┼ítva dr. Franceta Steleta bodo na pobo─Źju pod tunji┼íko cerkvijo uprizorili ljudsko igo v ┼ítirih dejanjih. Igra, ki jo je napisal Cvetko Golar, ima naslov Dekle z ro┼żmarinom, re┼żiral pa Dominik Krt.

Igra je v ┼ítirih dejanjih, glavno vlogo ima Lenka, lahko┼żiva ┼íivilja z nezakonskim otrokom. Zapeljuje mladega neizku┼íenega gospodarja Mirtovega Pavla, da bi se polastila njegovega grunta, hkrati pa vzdr┼żuje razmerje z drugimi. Pavletova teta Jera ho─Źe ne─Źaku vsiliti bogato nevesto od drugod, toda ne─Źaku naivna Meta s Posavja ni v┼íe─Ź. Zato Jera najame dninarja Toma┼ża, da bi ji spravil nasprotnico s poti. Ta raj┼íi ubije Pavleta, da bi se o┼żenil z Jero in se polastil njegovega premo┼żenja. Posebej kruto je predstavljeno Lenkino razmerje do sina Urhca, ki zaman pri─Źakuje njene ljubezni. Otroka se usmilita kmet Gontar in njegova ┼żena Mina.

Igra bo na sporedu v ─Źetrtek (3. julija), petek (4. julija), soboto (5. julija) in nedeljo (6. julija) – vedno ob 21:00 uri. Ker se igra odvija na prostem, obiskovalcem  priporo─Źamo, da se toplo napravijo. Vstopnina: odrasli 10 evrov, otroci 5 evrov.

Vabilo na portalu YouTube: www.youtube.com/watch

 

Prebrano: 107 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.