Dru┼ítvo skupne pomo─Źi Tunjice praznovalo 120 let

V soboto, 22. julija, je Dru┼ítvo skupne pomo─Źi Tunjice praznovalo 120. obletnico ustanovitve. Dogodek je dru┼ítvo obele┼żilo s kraj┼íim kulturnim programom, ki se je odvijal na igri┼í─Źu pod tunji┼íko ┼íolo, in nadaljevalo z veselico, za katero je poskrbel ansambel Viharnik.

Praznovanje se je pri─Źelo s sprevodom, ki so ga ob spremljavi Godbe Stranje vodili konjeniki Petrovega hleva. Sledili so jim narodne no┼íe, nastopajo─Źi ter prostovoljci, ki so pomagali pri organizaciji dogodka, nato pa so na prizori┼í─Źe dogajanja prispeli ┼íe ─Źlani upravnega odbora s predsednikom Justinom Klan┼íkom na ─Źelu, ki se je skupaj s pod┼żupanom Ob─Źine Kamnik Matejem Slaparjem in poslancem v dr┼żavnem zboru mag. Matejem Toninom ter tajnico in blagajni─Źarko dru┼ítva Mileno Erbe┼żnik Klan┼íek pripeljal s ko─Źijo, za katero je poskrbela Ekolo┼íka kmetija Jer┼íin.

Kraj┼íi kulturni program je s pokom mo┼żnarja pri─Źel Dare Drolc, z govori so pomen delovanja dru┼ítva poudarili Justin Klan┼íek, Matej Slapar, Matej Tonin in predstavnica KS Tunjice Marinka Rajteri─Ź, Milena Erbe┼żnik Klan┼íek pa je predstavila zgodovino dru┼ítva in na┼ítela ve─Źje po┼żare, ki so prizadeli ─Źlane. S pevskimi nastopi so uradni del popestrile pevke ┼Żenskega komornega zbora Vox Annae ter Mara in ljudske pevke, program pa je povezoval An┼że Slana. Ob zaklju─Źku je dru┼ítvu za visok jubilej in dosedanje uspe┼íno delovanje ─Źestital ┼íe predsednik Prostovoljnega gasilskega dru┼ítva Tunjice Franc ┼áimenc.

Organizatorji se zahvaljujejo vsem, ki ste na kakr┼íen koli na─Źin pripomogli, da je dogodek potekal nemoteno, in s tem dokazali, da skupna pomo─Ź ne prihaja do izraza le v primeru nesre─Ź, temve─Ź je del na┼íega vsakdana in predvsem del na┼íe skupnosti tudi ob veselih dogodkih.

Tekst: Barbara Klanšek
Foto: Gašper Plevel

Prebrano: 169 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.