Gasilsko tekmovanje v pikadu

V petek, 28. novembra, smo se udele┼żili ┼íe zadnjega leto┼ínjega tekmovanja v okviru dela z gasilsko mladino. Na tekmovanje v PGD Komenda je od┼ílo 24 tekmovalcev, ki so se pomerili v igranju pikada. Igra je sestavljena iz 3 poskusnih metov ter 6 »odlo─Źilnih« – vi┼íja vsota to─Źk tekmovalca popelje v naslednji krog, pora┼żenec izpade. Tekmovalo se je po turnirnem sistemu, zaradi velikega ┼ítevila udele┼żencev so nekateri tekmovalci tekmovali ┼że v predkrogu.


Leto┼ínji rezultati nam niso pomagali ubraniti lanskoletno slast skupnega zmagovalca v pikadu; najbolje so se odrezali mladinec, ki je zasedel 4. mesto ter mladinki in pionirka, ki sta se uvrstili v »razred« od 5.-8.mesta.
Ob koncu tekmovalnega leta se nato pogledajo celoletni rezultati, ki dolo─Źijo skupnega zmagovalca izmed 16 sodelujo─Źih dru┼ítev. Tudi leto┼ínje leto so bili mladi ─Źlani PGD Tunjice zelo uspe┼íni, saj so uspeli ubraniti prvo mesto. Skupen pokal bo tako varno spravljen v vitrini v gasilskem domu, kjer nas bo ┼íe dolgo ─Źasa spominjal na vse leto┼ínje dogodke.
V decembru gasilsko mladino ─Źakajo redna sre─Źanja ob ponedeljkih – ob 17h pionirji in ob 18h mladinci, pred po─Źitnicami pa se bomo vsi sestali ┼íe na tradicionalni prednovoletni zabavi.
Z gasilskim pozdravom: Na pomo─Ź!
Tamara Novak
 

Prebrano: 77 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.