Srebrno ob─Źinsko priznanje za Antonijo Golob

Lepo je sli┼íati, da je na┼ía sokrajanka Antonija Golob (“Golobova Ton─Źka”) prejela srebrno ob─Źinsko priznanje.
Iskrene ─Źestitke!

Uradna obrazlo┼żitev se glasi:
Ob─Źinski svet Ob─Źine Kamnik podeljuje Antoniji Golob srebrno priznanje Ob─Źine Kamnik za njeno dolgoletno nesebi─Źno delo pri Rde─Źem kri┼żu, Kulturnem dru┼ítvu dr. Franceta Steleta, Krajevni skupnosti Tunjice in Sadjarsko-vrtnarskem dru┼ítvu Tunjice.

Antonija Golob je pre┼żivljala otro┼ítvo v Lokah v Tuhinjski dolini. Po kon─Źani osnovni ┼íoli se je leta 1957 zaposlila kot tkalka v tovarni Svilanit, kjer je delo opravljala do leta 1975. Kasneje se je zaposlila v tovarni Titan v oddelku za monta┼żo klju─Źavnic, kjer se je tudi upokojila. V Titanu je bila ─Źlanica njihovega pevskega zbora.

Leta 1965 se je poro─Źila v Tunjice in si z mo┼żem ustvarila dom. Ob skrbi za dru┼żino je bila vedno pripravljena pomagati sova┼í─Źanom in sodelavcem v stiski. Ko sta njena otroka odrasla, se je vklju─Źila v Rde─Źi kri┼ż Tunjice, kjer je bila vrsto let blagajni─Źarka. Zavzeto je sodelovala tudi pri zbiranju materialnih sredstev za prizadete pri poplavah in ┼żrtve potresa v Poso─Źju leta 1998. Njena prizadevnost se je izkazala leta 1996, ko je Rde─Źi kri┼ż Tunjice zbiral denarna sredstva za krajana Tunjic, ki je moral na presaditev kostnega mozga v London. Takrat je skupaj z drugimi ─Źlani Rde─Źega kri┼ża Tunjice hodila od hi┼íe do hi┼íe s pro┼ínjo za denarni prispevek. Nekaj let kasneje je pomagala pri zbiranju sredstev za letalski prevoz sokrajana, ki se je hudo po┼íkodoval v Boliviji.

Veliko prostovoljnega dela opravi v Kulturnem dru┼ítvu dr. Franceta Steleta, kjer je bila ve─Ź let dru┼ítvena blagajni─Źarka. Na razli─Źnih prireditvah prostovoljno pe─Źe pecivo in z veseljem postre┼że obiskovalce. Vsakdo je dele┼żen njene prijazne besede in nasmeha.

Zelo dejavna je v Krajevni skupnosti Tunjice, saj za urejanje doma─Źega kraja, zlasti okolice cerkve in pokopali┼í─Źa, ┼żrtvuje prenekatero uro svojega prostega ─Źasa. Za svoje delo ne pri─Źakuje hvale in se ne ┼żeli izpostavljati. Kaj je treba narediti, pogosto ugotovi sama in to tudi opravi. Vedno pomaga na veselicah v doma─Źem kraju, tako pri sami organizaciji in sre─Źelovih kot tudi s svojim gospodinjskim znanjem.

Zadnja leta sodeluje s Sadjarsko-vrtnarskim dru┼ítvom Tunjice. Ni ji te┼żko pripraviti malice za ─Źlane ali kositi trave, pleti in okopavati mladih sadik starih slovenskih sadnih sort. Antonija Golob je ─Źlovek z velikim srcem, veliko ljubeznijo do so─Źloveka in doma─Źega kraja. Vedno je pripravljena poslu┼íati, pomagati, iskreno svetovati, se s ─Źlovekom zjokati ali nasmejati. Zna potola┼żiti in vliti upanje. Z njo in zaradi nje je svet lep┼íi.

Prebrano: 69 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Vaš komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.