ZA─îETEK!!!

Pa smo Tun´─Źani do─Źakali tudi svojo internetno stran. Najverjetneje se bo marsikdo med vami spra┼íeval, zakaj jo pa sploh potrebujemo. Verjemite, da sem se tudi sam ve─Źkrat vpra┼íal, ali kaj takega sploh potrebujemo v Tu´ncah. Po nekaj dneh premlevanja ideje sem se┼ítel minuse in pluse in ugotovil, da je minusov zelo malo, plusov pa se je nabralo kar nekaj. Kar nekaj ─Źasa ideja ni dobila pravega zaleta, nekaj sem posku┼íal sam, vendar je moje znanje na podro─Źju ra─Źunalni┼íkega programiranja mnogo pre┼íibko za tako zahtevno nalogo, zato sem idejo kar malo postavil na stranski tir. Ob pripravi na leto┼ínji va┼íki praznik (veselico) pa se je izkazalo, da bi tak┼ína internetna stran bila ┼íe kako velika pomo─Ź v smislu hitrega obve┼í─Źanja, tako va┼í─Źanov kot obiskovalcev iz sosednih krajev. Predvsem po odlo─Źitvi, da v slabem vremenu pa─Ź ne gre pripravljati veselice. Nakar je padla ideja, da se naslednji dan, torej v nedeljo, pripravi razprodaja hitro kvarljive hrane, oziroma va┼íki piknik. Ko sem tako razpo┼íiljal SMSje naokoli po vasi in ljudi vabil naj se piknika udele┼żijo, se je zopet pojavila potreba po hitrem obve┼í─Źanju ─Źim ve─Źjega ┼ítevila ljudi, za to je pa internetna stran ve─Ź kot primerna.

Na nedeljskem pikniku sem to idejo posredoval Grilc Iztoku, ki ima ve─Ź uporabnega ra─Źunalni┼íkega znanja. Bil je navdu┼íen in skupaj sva idejo predstavila ┼íe predsedniku KS Valentinu Zobavniku, kateri je idejo sprejel z odprtimi rokami.

 

 

Preko tedna je zakro┼żilo nekaj elektronske po┼íte, k izdelavi sva povabila ┼íe mladega vendar izku┼íenega programerja, Ga┼íperja ─îernev┼íek – Vo─Źnika. V petek, 31. 07. 2009, smo se na hitro dobili da smo dolo─Źili osnovne smernice internetne strani www.tunjice.si. Tako kot vsak dober gospodar pa sem delavce pustil, da pridno delajo, jaz pa sem pobegnil na dopust izven Slovenije, kjer sem bil precej izoliran od interneta. Samo nekajkrat sem ┼íel do »hot spot« to─Źke in si ogledal kaj delavci doma pripravljajo. Z veseljem sem sprejel dejstvo, da je napredek ogromen, saj je ┼że v nekaj dneh delovala poskusna stran, katero sta Gapi in Izo uspe┼íno dodelovala. Nekaj dni pred mojo vrnitvijo domov pa je stran za┼żivela v svoji kon─Źni verziji. Ideja je bila, da se stran predstavi na reprizi va┼íkega praznika 14. 08. 2009, vendar letos vremenske napovedi niso bile naklonjene izvedbi va┼íkega praznika in tako je odpadla tudi javna predstavitev strani.

 

Kak┼íen je pravzaprav namen izdelave va┼íke internetne strani sem nakazal ┼że v uvodu – stran je predvsem informativne narave. Posku┼íali vas bomo ─Źim bolje obve┼í─Źati o stvareh, ki zadevajo na┼ío KS, njeno infrastrukturo, prebivalce … V vasi imamo kar nekaj zelo delovnih dru┼ítev, organizacij, posameznikov in ┼íportnikov za katere se bo vedno na┼ílo mesto, da va┼í─Źanom sporo─Źimo kaj so naredili ali dosegli, ─Źe bodo seveda sami to le ┼żeleli. ─îeprav smo dokaj povezana skupnost, saj se skoraj vsi dobro poznamo med seboj, veliko stvari in dogodkov preve─Źkrat spolzi mimo nas, ne da bi vedeli, da so se je sploh zgodile. Zato sem mnenja, da bi z bolj┼íim obve┼í─Źanjem krajanov k marsikateremu dogodku ali sre─Źanju lahko privabili ve─Źje ┼ítevilo dobrovoljnih ljudi, ki se radi dru┼żijo s sova┼í─Źani. Pa naj bo to ┼íport, kultura, gasilci, sadjarji, pevci ali kdo drug. Vsak bo imel priliko dodati svoj pe─Źat na spletni strani. Vabljeni vsi, da nam va┼íke novice po┼íiljate kar preko kontakta na spletni strani ali na e-naslove urednikov.

Tisti, ki obo┼żujete forumsko debatiranje, pa boste lahko uporabili tudi tega. Forum ima kar nekaj omejitev, predvsem se je na forum treba prijavljati z svojim pravim imenom in priimkom, saj ┼żelimo na ta na─Źin forum dr┼żati na visokem nivoju. Na njem bo predvsem tekla debata o splo┼ínih te┼żavah, pobudah in predlogih va┼í─Źanov kar se ti─Źe razne problematike v KS, pa naj bodo to ceste, telefonija, vodovod, … skratka vse kar bi mogo─Źe pripomoglo k bolj┼íi infrastrukturi v na┼íi KS. V nekaj zadnjih letih je na┼ía mati─Źna ob─Źina velikokrat namerno ali nenamerno prezrla na┼í kraj  pri raznih problemih, zato ┼żelimo, da ob─Źani preko foruma objavite razne tehtne pobude in predloge in mogo─Źe tudi re┼íitve kako ob─Źino prepri─Źati, da vlo┼żi ve─Ź sredstev in truda v na┼í kraj.  Seveda ne mislim na ta na─Źin izpodbujati nestrpnosti do ob─Źine, kajti kljub vsemu je bilo narejenega kar veliko, vendar sem mnenja, da bi se na marsikaterem podro─Źju dalo narediti ┼íe krepko ve─Ź z mogo─Źe malo druga─Źnim pristopom. Zato na forumu ne bo dovoljeno objava kakr┼ínekoli ┼żaljive vsebine, prav tako pa ne bo mogo─Źe delo pod la┼żnim imenom ali celo nadimkom.

Vsem »ob─Źanom« Tun´c ┼żelim veliko u┼żivanja ob prebiranju strani in foruma in upam, da se nam pridru┼żite v ─Źim ve─Źjem ┼ítevilu.

Uredniški odbor:

Matja┼ż Sedu┼íak (m.sedusak@kks-kamnik.si)

Iztok Grilc (kacnje@gmail.com)

Gašper Černevšek (gapipro@gmail.com).

Prebrano: 99 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.