Vandalizem v Tunjicah

V zadnjem ─Źasu se na igri┼í─Źu pod ┼íolo pojavljajo pojavi vandalizma. Prejeli smo dva kratka prispevka.

 

Igri┼í─Źe pod PO┼á Tunjice je edini uradni ┼íportni objekt v KS Tunjice. Igri┼í─Źe je bilo pred leti z velikim trudom prenekaterih va┼í─Źanov pove─Źano in poravnano. Lastnik (Ob─Źina Kamnik) pa je finan─Źno podprla varnostno in za┼í─Źitno ogrado. Po nekaj letih pa je ograja za─Źela dobivati vedno bolj klavrno podobo. Stebri se majejo, ograja je skrivljena in polna lukenj! S strani upravljalca igri┼í─Źa (O┼á Frana Albrehta) smo dobili opozorilo, v katerem celo grozijo z zaprtjem celotnega obmo─Źja ┼íole z igri┼í─Źem vred, ─Źe se vandalizem ne bo prenehal!
Matja┼ż Sedu┼íak, predsednik KS Tunjice

 

Leto┼ínja topla in suha pomlad, pa tudi dobr┼íen del zime, kar kli─Źe po aktivnostih na prostem. Nekateri imate dovolj dela na kmetiji ali vrtu, drugi se razgibate s tekom, kolesarjenjem, pohodni┼ítvom in podobnim,┬á mladi pa se ve─Źinoma dru┼żite ob igrah z ┼żogo na ┼íolskem igri┼í─Źu.
Igri┼í─Źe smo pred leti uredili z dobrim sodelovanjem Krajevne skupnosti Tunjice, O┼á Frana Albrehta in Ob─Źino Kamnik. Za delo ste poleg naro─Źenih izvajalcev prijeli tudi mnogi pridni prostovoljci. Z visokim finan─Źnim vlo┼żkom ob─Źinskega prora─Źuna smo dobili tudi ograjo, ki varuje nas in ┼żogo, da se ne skotalimo po bregu v dolino.
A glej, nepridipravi so ograjo na ve─Ź mestih tako po┼íkodovali, da je postala nevarna za uporabnike (predvsem otroke).
Naj vas ┼íe enkrat opomnim, da je to na┼íe skupno igri┼í─Źe. Kdo uni─Źuje svojo doma─Źo ograjo, pi┼íe po svoji fasadi, me─Źe smeti in pesek po svojem vrtu?
Verjamem, da znamo upo┼ítevati in ceniti kulturo dobre skupnosti, da ne bomo uni─Źevali javne lastnine in bo igri┼í─Źe ┼íe naprej ostalo odprto za prosto─Źasne dejavnosti.
Jelka Vrhovnik, vodja PŠ Tunjice

 

Prebrano: 124 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Vaš komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.