• Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image

Pot k sosedu – pohod po Tunjiškem gričevju


Ustanova Petra Pavla Glavarja v sodelovanju s KS Tunjice, Sadjarsko-vrtnarskim društvom Tunjice in Občino Komenda pripravlja pohod z imenom Pot k sosedu.
Start pohoda bo v soboto, 20. aprila 2024, ob 9h pri Lovskem domu na Križu. Tam bo tudi cilj. Pohod bo sicer potekal po Tunjiškem gričevju, udeleženci pa bodo obiskali tudi Vinski vrh, cerkev Sv. Ane in muzej starih sort sadja na Prevali. Prijavnina je 7 EUR (mladina brezplačno), vsak pohodnik pa prejme tudi topel obrok.
Več informacij na info@uppg.si ali na 051-359379.

Read More

Vabilo na slovesno akademijo v letu generala Rudolfa Maistra


Vabilo na slovesno akademijo v letu generala Rudolfa Maistra, ki bo v torek, 16. aprila 2024, ob 19. uri v Domu kulture Kamnik (Fužine 10).
V počastitev leta generala Rudolfa Maistra – Vojanova in njegove 150. obletnice rojstva, 90. obletnice smrti ter 100. obletnice imenovanja za častnega meščana Kamnika bomo v Maistrovem mestu počastili spomin na našega izjemnega rojaka. Vloga Maistra za današnjo ozemeljsko celovitost je bila izjemna, a ne le to.
V prepletu kronološko umešenih najpomembnejših fragmentov iz njegovega življenja ga bosta kot (pre)drznega vojaka, vizionarja in občutljivega esteta predstavila dva najvidnejša slovenska igralca, Pavle Ravnohrib in Zvone Hribar. V kulturnem programu bodo z uglasbenimi Maistrovimi pesmimi nastopili Mešani pevski zbor ODMEV Kamnik, Otroški in Mladinski pevski zbor (more…)

Read More

Kolesarska dirka: 3. pokal Kamnika in VN Generali ZAME

Pogi Team UAE Generali – Kolesarsko društvo ROG organizira kolesarsko dirko, ki bo potekala na krožni progi v Tunjicah.
Prireditev se začne v soboto, 13. aprila 2024, ob 10h.
Krožna proga bo v dolžini 4,8 kilometra, start in cilj pa bosta pri šoli v Tunjicah. Gre za razgibano traso, ki letos sicer nima makadamskega odseka. Nastopajo najboljši slovenski in tuji mladi kolesarji in kolesarke.
POZOR: Zaradi prireditve bodo v soboto na območju Tunjic popolne zapore cest.
Več podrobnosti o prireditvi najdete na https://kdrog.si/wp-content/uploads/2024/03/RAZPIS-3.-POKAL-Kamnika-in-VN-Generali-ZAME.pdf

Read More