Predavanje Zgodovinska izvirnost Slovenije


Društvo Tunški glas vabi na predavanje Simona Prosena z naslovom Zgodovinska izvirnost Slovenije.
Predavanje bo v nedeljo, 19. maja, ob 17h na kmetiji Jeršin (Tunjiška Mlaka 35).
Simon Prosen bo predstavil mesta v naravi, megalite, ti─Źnice, tro─Źane, staroselsko arhitekturo in nesnovno dedi┼í─Źino.
Vabljeni.

Read More

Tone Kuntner v Tunjicah predstavil svojo pesniško zbirko

V soboto, 27. aprila 2019, na dr┼żavni praznik, je dru┼ítvo Tun’┼íki glas organiziralo predstavitev pesni┼íke zbirke Toneta Kuntnerja, Zamrznjena Pomlad. Dogodek se je odvijal na Grkmanovi doma─Źiji, pri Andreju in Taji Lap v Tunjicah.
Na sobotni dan je bilo vreme zelo muhasto, a to ni odvrnilo organizatorjev od namere, da izvedejo na─Źrtovani dogodek z gostom Tonetom Kuntnerjem. Pred uvodnimi besedami predsednice dru┼ítva Tun’┼íki glas, Milene Erbe┼żnik Klan┼íek, ki je pozdravila vse navzo─Źe in predstavila velikega domoljuba Toneta Kuntnerja, ter obiskovalcem za┼żelela lepo popoldne, je zadonela ne┼żna glasba iz citer pod prsti priznanega citrarja Toma┼ża Plahutnika. Spremljala ga je h─Źerka Ana, ki je s svojim ─Źudovitim glasom razblinila ┼íe zadnje de┼żne kaplje muhastega vremena. Posijalo je sonce in svetilo vse do njegovega zatona.
V nadaljevanju je Tone Kuntner, priljubljeni pesnik, igralec in velik domoljub, predstavil svojo pesni┼íko zbirko Zamrznjena Pomlad. Zbirka je iz┼íla v lanskem letu, ob 100. obletnici smrti Ivana Cankarja in ob 30. obletnici slovenske Pomladi ter ob drugih okroglih obletnicah zgodovinskih dogodkov Slovencev. Za pesnika je slovenska Pomlad najsvetlej┼íe obdobje slovenske zgodovine, zato jo pi┼íe z veliko za─Źetnico. S ponosom, da imamo Slovenci svojo dr┼żavo, svoj jezik in svojo kulturo, se je preko pesmi pogovarjal z znanimi domoljubi, kot so Cankar, Menart in Pre┼íeren. Dotaknil se (more…)

Read More

Prvomajska budnica 2019

Tudi letos bo Mestna godba Kamnik zaigrala tradicionalno prvomajsko budnico.
Predviden prihod v Tunjice (k šoli) je ob 5:45.
Godbenice in godbeniki pridno vadijo.
Vabljeni!

Read More

Predstavitev pesniške zbirke Toneta Kuntnerja

Vabimo vas na predstavitev pesni┼íke zbirke Toneta Kuntnerja, Zamrznjena pomlad. Predstavitev bo v soboto, 27. aprila 2019, ob 17h na Grkmanovi doma─Źiji v Tunjicah (Andreja in Taja Lap, Tunjice 37).

Tone Kuntner, priljubljeni slovenski pesnik, je ob 100. obletnici Cankarjeve smrti izdal pesni┼íko zbirko, ki predstavlja narodne sanje za osamosvojeno Slovenijo. S ponosom, da imamo Slovenci svojo dr┼żavo, se skozi zbirko sprehaja in pogovarja z na┼íimi priznanimi velikani in domoljubi, kot so Cankar, Menart in Pre┼íeren. V pogovoru se dotika na┼íega domoljubja in velikih sanj za (more…)

Read More