• Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image

Romarski pohod na Brezje


Romarski pohod na Brezje bo v soboto, 28. septembra 2019.
Odhod izpred šole v Tunjicah bo ob 5:30. Predviden prihod na Brezje okrog 16h. Na Brezjah bo tudi maša.
Prevoz za nazaj si organizira vsak sam.
Dodatne informacije: 041-672281 (Matija)

Read More

Igre brez meja 2019 – reporta┼ża z veliko fotografijami


Zadnjo soboto v mesecu avgustu je bilo v Tunjicah zelo vro─Źe. Sonce je mo─Źno pripekalo kot ┼że vsa leta prej, ko so se odvijale igre, in vro─Źe je bilo na igri┼í─Źu pod ┼íolo, med tekmovalci, ki so se borili za dobre rezultate.
Na 5. Tunji┼íkih igrah brez meja, ki jih je organiziralo Dru┼ítvo Tun’┼íki glas, so se med seboj pomerile ┼ítiri ekipe: lanskoletni zmagovalci Telebajski, doma─Źi ┼Żabci, ki ┼że od samega za─Źetka sodelujejo na igrah in navdu┼íujejo ob─Źinstvo, sotekmovalce kot tudi organizatorje s svojo izvirnostjo in navdu┼íenjem nad igrami, pridru┼żili pa sta se jima ┼íe skupina Packi, ki so lansko leto prvi─Ź izkusili Tunji┼íke igre, ter leto┼ínja nova skupina Limonce.
Po lanskoletnih malo druga─Źe zasnovanih igrah, po igri ─îlovek ne jezi se, so se letos igre odvijale ┼że po ustaljenih, tistih, ki jih je kot rde─Źa nit povezovala tema, povezana s Tunjicami. Ker se je letos v Tunjicah za krajevni praznik odvijal 1. Festival Tun┼íkih kumar, so se organizatorji odlo─Źili, da se tudi igre navezujejo na kumare, od semena do kumari─Źne solate. Tekmovalci so se spopadli s (more…)

Read More

Baro─Źna lepotica na Bukovem gri─Źu ÔÇô prenovljena in dopolnjena izdaja

2. maja leta 2012 je minilo natanko 250 let, odkar je nekdanji komendski ┼żupnik Peter Pavel Glavar na svoj 41. rojstni dan blagoslovil vogelni, temeljni kamen za novo cerkev sv. Ane v Tunjicah na mestu, kjer je do tedaj stala manj┼ía gotska cerkev, ki je bila prvi─Ź omenjena v dokumentih 19. julija 1510. V spomin in po─Źastitev te obletnice je bila izdana knjiga Baro─Źna lepotica na Bukovem gri─Źu. Knjiga je kmalu po izidu po┼íla. Zaradi velikega zanimanja zanjo smo letos izdali prenovljeno in dopolnjeno izdajo. V njej so upo┼ítevana nova dognanja o na┼íi cerkvi in njeni zgodovini. Na┼íel se je tudi podatek o posvetitvi cerkve sv. Ane, ki se je iskal ve─Ź let. V vizitacijskem poro─Źilu je zapisano, da jo je posvetil ┼íkof Wolf 23. avgusta leta 1835. Ob tej prilo┼żnosti so bile v glavni oltar vzidane relikvije mu─Źencev sv. Faustina, sv. Urbana in sv. Katarine. V prenovljeni izdaji je dopolnjena tudi kronika Tunjic in njene okolice. Baro─Źna lepotica na Bukovem gri─Źu zajema veliko zanimivih podatkov in dejstev. Kronolo┼íko si sledi opis zgodovine kraja, predhodnice (more…)

Read More