Zdravilni gaj

Naravni zdravilni gaj se nahaja v bližini cerkve sredi mešanega gozda. Na zemljišču, velikem približno 10.000 kvadratnih metrov, se v blagem naklonu zvrsti več energijskih centrov in izvir Žive vode. Področja ugodnega delovanja centrov sooznačena z različno velikimi krogi in ideogrami.

Nenavadno moč tega območja je gospod Drago Vrhovnik, lastnik zemljišča "Na tratah", odkril povsem po naključju. Spomladi 1998. leta je med izkopavanjem mivke v nogah začutil močno mravljinčenje, nekaj dni kasneje pa je naletel na izvir vode, ki mu je pomagala zaceliti dolgoletno rano na roki. Presenečen nad zdravilnostjo vode se je obrnil na več poznavalcev naravnih zemeljskih sevanj, ki so teren podrobno raziskali. Njihove ugotovitve so presenetljive, saj kažejo, da je to zemljišče po svojem ugodnem delovanju na človeka eno najmočnejših pri nas.

Zato smo se odločili, da to področje uredimo v Naravni zdravilni gaj.Ogled gaja in energijskih centrov poteka organizirano pod strokovnim vodstvom vsak dan, vendar se je potrebno predhodno naročiti na telefon: 01 831 70 85.

ENERGIJSKI PREGLED IN TERAPIJE – SLIKANJE AVRE (Slikanje avre možno le ob predhodnem naročilu)
Pri energijskem pregledu terapevt ugotovi, kakšno je splošno energijsko stanje pri posamezniku in kako je stanje njegovih energijskih centrov povezano s težavami, ki jih ima. Pozoren je na to, kje energijski tokovi zastajajo, kje so blokade, na katerih mestih je energije premalo in kje v telesu se pojavlja neravnovesje. Vsakemu se svetuje, kaj lahko sam stori za svoje zdravje in kako mu lahko pomagamo mi.

ENERGIJSKO OBOGATENA ŽIVA VODA
Na področju Naravnega zdravilnega gaja izvira energijsko obogatena voda, imenovana "Živa voda", ki ugodno vpliva na telo in duševnost. Živo vodo se da kupiti v Zdravilnem gaju Tunjice in v specializiranih trgovinah po Sloveniji.
Na mednarodnem inovacijskem sejmu KIWIE 2008 (Korea International Women’s Exposion), ki je potekal v Seoulu, smo prejeli bronasta priznanja za Živo vodo in energijske centre.

SIVA GLINA
Siva glina je namenjena za obloge v primeru poškodb, zlomov in zvinov.  Odlična je za anticelulitni tretma. Uporaba: glino nanesemo na kožo in pustimo delovati od 15 do 20 minut, nato speremo. Za obraz uporabljamo 2x tedensko za ostala področja vsak dan, ves teden. Namenjena je zunanji uporabi, ne nanašamo jo na odprte rane ali okrog oči. Neto količina odtisnjena na dnu kozarca.

ZELENA GLINA
Zelena glina je bogata z magnezijem, kalcijem in kalijem, nase veže vodo, globinsko čisti ter umirja vnetne procese. Uporaba: glino nanesemo na kožo in pustimo delovati od 15 do 20 minut, nato speremo. Za obraz uporabljamo 2x tedensko za ostala področja vsak dan, ves teden. Namenjena je zunanji uporabi, ne nanašamo jo na odprte rane ali okrog oči. Neto količina odtisnjena na dnu kozarca.

MIVKA
Mivka absorbira pline in škodljive toksine, očisti kri in celoten organizem, dovaja življenjsko pomembne minerale. Za pripravo silicijevega napitka: 1 žlico mivke čez noč pustite v kozarcu z Živo vodo, zjutraj na tešče spijete. Napitek uživajte največ tri tedne dvakrat v letu. Silicij je element življenja, spodbuja imunski sistem, varuje okostje, lase, kožo in zobe. Neto količina odtisnjena na dnu kozarca.

OBESEK ZA ZDRAVO IN VITALNO ŽIVLJENJE
Obesek, ki ga nosite na verižici, stimulira vitalnost, zdravje in pripomore k osebni karizmi. Pomaga pri duhovnem in mentalnem razvoju. Spodbuja kreativnost, ljubezen do sebe in pozitivno naravnanost. Aktivira imunski sistem, posebno močno deluje pri raznih infekcijah. Odpravlja čustvene blokade ter odpira naša čutila k življenju. Veča samozavest, občutke ljubezni in prijateljstva ter privablja bogastvo v vaše življenje. Prinaša harmonijo duše, srca in telesa. Po raziskavah z GDV tehnologijo, ki se uporablja za diagnosticiranje energetskega stanja telesa, je ugotovljeno, da Obesek za zdravo in vitalno življenje v 15 minutah odpre blokade v vaših telesih, ki se nato začnejo čistiti in zdraviti. Na mednarodnem inovatorskem sejmu KIWIE 2008 (Korea International Women’s Exposion), ki je potekal v Seoulu, smo prejeli zlato medaljo za obesek za zdravo in vitalno življenje.

VADBENI POLIGON "GIBANOVA"
Projekt Gibanova  je podprt s subvencijo Islandije, Lichtensteina in Norveške prek Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma. Partnerica v projektu je nevladna organizacija The Icelandic Boy and Girl Scout Association.
Razlog za nastanek projekta Gibanje, mladost, narava in inovativnost: gibalo družbe oz. Gibanova je v postavitvi vadbenega poligona v Naravnem zdravilnem gaju v Tunjicah pri Kamniku za ožjo prednostno skupino, to je osnovnošolsko mladino v Kamniku, dijake Kamnika, gojence zavodov za osebe s posebnimi potrebami (Zavod za usposabljanje invalidne mladine Kamnik in Društvo Sožitje Kamnik). Po testnem programu, ki bo v času projekta nastal, se bo krog uporabnikov lahko razširil in namenil tudi drugim skupinam, to je upokojencem, bolnikom, ženskam, žrtvam nasilja, osebam s posebnimi potrebami in gojencem vzgojnih institucij celotne Slovenije.
Po statističnih podatkih mladi današnje družbe preveč časa preživijo doma oziroma pred računalnikom, imajo preveliko telesno težo, skratka se premalo gibljejo. S pomočjo izkušenj in dobre prakse Islandske nevladne organizacije, partnerice v projektu The Icelandic Boy and Girl Scout Association (Islandska fantovska in dekliška skavtska organizacija), želijo v času projekta od julija 2008 do decembra 2009 vzpostaviti, uskladiti in razviti inovativen testni program za delo z uporabniki na vadbenem poligonu v energetsko bogatem okolju Naravnega zdravilnega gaja v Tunjicah pri Kamniku. Poleg predstavnikov norveške ambasade so se odprtja udeležili tudi številni svetniki kamniškega občinskega sveta in župan Anton Tone Smolnikar.