Dru┼ítvo Tun’┼íki glas

Dru┼ítvo TunÔÇÖ┼íki glas se je ustanovilo 15. novembra leta 2013 v krajevni skupnosti Tunjice in deluje v skladu z Zakonom o dru┼ítvih ter v skladu statuta, ki je bil sprejet na ustanovnem ob─Źnem zboru. Dru┼ítvo je prostovoljno samostojno zdru┼żenje ─Źlanov, ki v okviru dru┼ítva uresni─Źujejo svoje interesne dejavnosti in aktivnosti na razli─Źnih podro─Źjih. Ustanovilo se je z namenom izdajanja tiskanih tekstov, predstavitve kraja v turisti─Źne namene, ┼íportnega udejstvovanja, rekreacije in medsebojnega povezovanja krajanov v umetnosti, glasbi in kulturi s prirejanjem razli─Źnih prireditev, sre─Źanj, obujanju ljudskih ┼íeg in navad ter varovanju naravne in kulturne dedi┼í─Źine. S tem dru┼ítvo ┼żeli prispevati k povezovanju krajanov v svojem lokalnem in globalnem okolju. Ime je prevzelo od glasila Tun┼íki glas, saj nosi zelo mo─Źno simboli─Źno sporo─Źilo. Celotno delovanje dru┼ítva v vasi plemeniti in bogati krajane na razli─Źnih podro─Źjih; osve┼í─Źa, povezuje, obenem pa vabi v skupnost in enotnost ter vse to ponese v ┼íirne daljave.
drustvotunskiglaslogo3
Dru┼ítvo ima svoj znak in ┼żig, ki simbolizirata povezane, sr─Źne, prijetne, nasmejane in tople ljudi, ki so ponazorjeni s soncem. Tri razli─Źne pisave predstavljajo razli─Źnost kraja, povezanost in tematsko ┼íirino delovanja dru┼ítva.

V okviru dru┼ítva lahko delujejo tudi posamezne sekcije, ki delujejo samostojno v skladu z dru┼ítvenim statutom. V mesecu februarju leta 2014 sta se zaradi razli─Źnega podro─Źnega delovanja in la┼żje poslovne preglednosti znotraj dru┼ítva tako ustanovili dve samostojni sekciji. 11. februarja 2014 se je ustanovila sekcija Tun┼íki glas in dan kasneje, 12. februarja 2014, ┼íe sekcija ┼Żenski komorni zbor Vox Annae, ki pa se je s 13. majem 2015 odlo─Źila, da svojo pot nadaljuje kot samostojno dru┼ítvo.

 

Predsednica dru┼ítva: Milena Erbe┼żnik Klan┼íek
Podpredsednica in blagajni─Źarka: Barbara Klan┼íek

Sede┼ż dru┼ítva:
Dru┼ítvo TunÔÇÖ┼íki glas
Tunjice 29
1241 Kamnik
Kontakt: drustvo.tunskiglas@gmail.com

 

Prebrano: 482 krat, od tega danes: 1 krat