Zdravilni gaj

Naravni zdravilni gaj se nahaja v bli┼żini cerkve sredi me┼íanega gozda. Na zemlji┼í─Źu, velikem pribli┼żno 10.000 kvadratnih metrov, se v blagem naklonu zvrsti ve─Ź energijskih centrov in izvir ┼Żive vode. Podro─Źja ugodnega delovanja centrov soozna─Źena z razli─Źno velikimi krogi in ideogrami.

Nenavadno mo─Ź tega obmo─Źja je gospod Drago Vrhovnik, lastnik zemlji┼í─Źa "Na tratah", odkril povsem po naklju─Źju. Spomladi 1998. leta je med izkopavanjem mivke v nogah za─Źutil mo─Źno mravljin─Źenje, nekaj dni kasneje pa je naletel na izvir vode, ki mu je pomagala zaceliti dolgoletno rano na roki. Presene─Źen nad zdravilnostjo vode se je obrnil na ve─Ź poznavalcev naravnih zemeljskih sevanj, ki so teren podrobno raziskali. Njihove ugotovitve so presenetljive, saj ka┼żejo, da je to zemlji┼í─Źe po svojem ugodnem delovanju na ─Źloveka eno najmo─Źnej┼íih pri nas.

Zato smo se odlo─Źili, da to podro─Źje uredimo v Naravni zdravilni gaj.Ogled gaja in energijskih centrov poteka organizirano pod strokovnim vodstvom vsak dan, vendar se je potrebno predhodno naro─Źiti na telefon: 01 831 70 85.

ENERGIJSKI PREGLED IN TERAPIJE – SLIKANJE AVRE (Slikanje avre mo┼żno le ob predhodnem naro─Źilu)
Pri energijskem pregledu terapevt ugotovi, kak┼íno je splo┼íno energijsko stanje pri posamezniku in kako je stanje njegovih energijskih centrov povezano s te┼żavami, ki jih ima. Pozoren je na to, kje energijski tokovi zastajajo, kje so blokade, na katerih mestih je energije premalo in kje v telesu se pojavlja neravnovesje. Vsakemu se svetuje, kaj lahko sam stori za svoje zdravje in kako mu lahko pomagamo mi.

ENERGIJSKO OBOGATENA ┼ŻIVA VODA
Na podro─Źju Naravnega zdravilnega gaja izvira energijsko obogatena voda, imenovana "┼Żiva voda", ki ugodno vpliva na telo in du┼íevnost. ┼Żivo vodo se da kupiti v Zdravilnem gaju Tunjice in v specializiranih trgovinah po Sloveniji.
Na mednarodnem inovacijskem sejmu KIWIE 2008 (Korea International Women’s Exposion), ki je potekal v Seoulu, smo prejeli bronasta priznanja za ┼Żivo vodo in energijske centre.

SIVA GLINA
Siva glina je namenjena za obloge v primeru po┼íkodb, zlomov in zvinov.  Odli─Źna je za anticelulitni tretma. Uporaba: glino nanesemo na ko┼żo in pustimo delovati od 15 do 20 minut, nato speremo. Za obraz uporabljamo 2x tedensko za ostala podro─Źja vsak dan, ves teden. Namenjena je zunanji uporabi, ne nana┼íamo jo na odprte rane ali okrog o─Źi. Neto koli─Źina odtisnjena na dnu kozarca.

ZELENA GLINA
Zelena glina je bogata z magnezijem, kalcijem in kalijem, nase ve┼że vodo, globinsko ─Źisti ter umirja vnetne procese. Uporaba: glino nanesemo na ko┼żo in pustimo delovati od 15 do 20 minut, nato speremo. Za obraz uporabljamo 2x tedensko za ostala podro─Źja vsak dan, ves teden. Namenjena je zunanji uporabi, ne nana┼íamo jo na odprte rane ali okrog o─Źi. Neto koli─Źina odtisnjena na dnu kozarca.

MIVKA
Mivka absorbira pline in ┼íkodljive toksine, o─Źisti kri in celoten organizem, dovaja ┼żivljenjsko pomembne minerale. Za pripravo silicijevega napitka: 1 ┼żlico mivke ─Źez no─Ź pustite v kozarcu z ┼Żivo vodo, zjutraj na te┼í─Źe spijete. Napitek u┼żivajte najve─Ź tri tedne dvakrat v letu. Silicij je element ┼żivljenja, spodbuja imunski sistem, varuje okostje, lase, ko┼żo in zobe. Neto koli─Źina odtisnjena na dnu kozarca.

OBESEK ZA ZDRAVO IN VITALNO ┼ŻIVLJENJE
Obesek, ki ga nosite na veri┼żici, stimulira vitalnost, zdravje in pripomore k osebni karizmi. Pomaga pri duhovnem in mentalnem razvoju. Spodbuja kreativnost, ljubezen do sebe in pozitivno naravnanost. Aktivira imunski sistem, posebno mo─Źno deluje pri raznih infekcijah. Odpravlja ─Źustvene blokade ter odpira na┼ía ─Źutila k ┼żivljenju. Ve─Źa samozavest, ob─Źutke ljubezni in prijateljstva ter privablja bogastvo v va┼íe ┼żivljenje. Prina┼ía harmonijo du┼íe, srca in telesa. Po raziskavah z GDV tehnologijo, ki se uporablja za diagnosticiranje energetskega stanja telesa, je ugotovljeno, da Obesek za zdravo in vitalno ┼żivljenje v 15 minutah odpre blokade v va┼íih telesih, ki se nato za─Źnejo ─Źistiti in zdraviti. Na mednarodnem inovatorskem sejmu KIWIE 2008 (Korea International Women’s Exposion), ki je potekal v Seoulu, smo prejeli zlato medaljo za obesek za zdravo in vitalno ┼żivljenje.

VADBENI POLIGON "GIBANOVA"
Projekt Gibanova  je podprt s subvencijo Islandije, Lichtensteina in Norve┼íke prek Finan─Źnega mehanizma EGP in Norve┼íkega finan─Źnega mehanizma. Partnerica v projektu je nevladna organizacija The Icelandic Boy and Girl Scout Association.
Razlog za nastanek projekta Gibanje, mladost, narava in inovativnost: gibalo dru┼żbe oz. Gibanova je v postavitvi vadbenega poligona v Naravnem zdravilnem gaju v Tunjicah pri Kamniku za o┼żjo prednostno skupino, to je osnovno┼íolsko mladino v Kamniku, dijake Kamnika, gojence zavodov za osebe s posebnimi potrebami (Zavod za usposabljanje invalidne mladine Kamnik in Dru┼ítvo So┼żitje Kamnik). Po testnem programu, ki bo v ─Źasu projekta nastal, se bo krog uporabnikov lahko raz┼íiril in namenil tudi drugim skupinam, to je upokojencem, bolnikom, ┼żenskam, ┼żrtvam nasilja, osebam s posebnimi potrebami in gojencem vzgojnih institucij celotne Slovenije.
Po statisti─Źnih podatkih mladi dana┼ínje dru┼żbe preve─Ź ─Źasa pre┼żivijo doma oziroma pred ra─Źunalnikom, imajo preveliko telesno te┼żo, skratka se premalo gibljejo. S pomo─Źjo izku┼íenj in dobre prakse Islandske nevladne organizacije, partnerice v projektu The Icelandic Boy and Girl Scout Association (Islandska fantovska in dekli┼íka skavtska organizacija), ┼żelijo v ─Źasu projekta od julija 2008 do decembra 2009 vzpostaviti, uskladiti in razviti inovativen testni program za delo z uporabniki na vadbenem poligonu v energetsko bogatem okolju Naravnega zdravilnega gaja v Tunjicah pri Kamniku. Poleg predstavnikov norve┼íke ambasade so se odprtja udele┼żili tudi ┼ítevilni svetniki kamni┼íkega ob─Źinskega sveta in ┼żupan Anton Tone Smolnikar.
 

Prebrano: 1,557 krat, od tega danes: 1 krat