3. Tunjiške igre brez meja


V soboto, 26. avgusta, so v Tunjicah potekale 3. Tunji┼íke igre brez meja. Tokrat se je iger, ki jih je organiziralo Dru┼ítvo Tun’┼íki glas, udele┼żilo sedem ekip, ki so na igri┼í─Źu pod tunji┼íko ┼íolo poskrbele za smeha polno sobotno popoldne.
Dru┼ítvo Tun’┼íki glas je ┼że tretje leto zapored organiziralo zabavne ekipne igre z namenom v spro┼í─Źenem vzdu┼íju zdru┼żiti krajane kot tudi okoli┼íke prebivalce, ki so se iger udele┼żili. Smeha polno popoldne, dobro vzdu┼íje, medsebojno dru┼żenje in predvsem zabavno pre┼żivet popoldan v dru┼żbi dru┼żine, prijateljev in znancev, je vsakoletni cilj organizatorjev, ki se trudijo za krajane Tunjic vsako leto pripraviti ─Źim bolj pester program. Tudi tokrat so ga.
Dogodek, ki sta ga povezovala An┼że Slana in Barbara Klan┼íek, se je pri─Źel s slovesnim sprevodom in predstavitvijo vseh sodelujo─Źih ekip ter sodnikov, ki so skrbeli za pravilen potek iger. Na prizori┼í─Źe so nato tunji┼íka dekleta prinesla zastavo tunji┼íkih iger brez meja, nato pa jo slovesno dvignila ob zvokih slovenske himne, ki jo je zapela Alenka Gotar. Pred pri─Źetkom iger, ki jih je naznanil mo┼żnar, je zbrane pozdravila predsednica dru┼ítva Milena Erbe┼żnik Klan┼íek in vsem, tekmovalcem ter navija─Źem in gledalcem, za┼żelela prijetno pre┼żiveto popoldne.
Igre so se tokrat tematsko osredoto─Źale na vsakodnevno ┼żivljenje kmeta in njegove dru┼żine ter iskale ravnovesje med delom na kmetiji ter pre┼żivljanjem prostega ─Źasa z dru┼żino. Leto┼ínjih iger so se udele┼żile ┼ítiri ekipe, ki se iger redno udele┼żujejo: ┼Żabci, ┼Żgankarji, Zad’n rob in Smrkci. Pridru┼żile so se jim tri nove: Majstri, Fuzbalerji in Krti. Slednjo so zastopali tekmovalci iz Krtine. Tekmovalci so morali v ┼íestih igrah ekipno kot tudi individualno prikazati razli─Źne vzdr┼żljivostne, prakti─Źne ter hitrostne spretnosti, igre pa so med drugim preverjale tudi njihovo potrpe┼żljivost in ekipno medsebojno sodelovanje.
Letos so slavili Smrkci pred Krti in Zad’nmu robom. Zmagovalci so prejeli pokale, vsi tekmovalci pa simboli─Źna darila, ki jih je zanje pripravil Justin Klan┼íek. Prijetno ve─Źerno dogajanje se je po koncu iger nadaljevalo ob glasbeni spremljavi, za katero je poskrbel glasbenik Kr’en.

Besedilo: Barbara Klanšek
Foto: Gašper Plevel

Prebrano: 220 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.