3. Tunjiške igre brez meja


V soboto, 26. avgusta, so v Tunjicah potekale 3. Tunjiške igre brez meja. Tokrat se je iger, ki jih je organiziralo Društvo Tun’ški glas, udeležilo sedem ekip, ki so na igrišču pod tunjiško šolo poskrbele za smeha polno sobotno popoldne.
Društvo Tun’ški glas je že tretje leto zapored organiziralo zabavne ekipne igre z namenom v sproščenem vzdušju združiti krajane kot tudi okoliške prebivalce, ki so se iger udeležili. Smeha polno popoldne, dobro vzdušje, medsebojno druženje in predvsem zabavno preživet popoldan v družbi družine, prijateljev in znancev, je vsakoletni cilj organizatorjev, ki se trudijo za krajane Tunjic vsako leto pripraviti čim bolj pester program. Tudi tokrat so ga.
Dogodek, ki sta ga povezovala Anže Slana in Barbara Klanšek, se je pričel s slovesnim sprevodom in predstavitvijo vseh sodelujočih ekip ter sodnikov, ki so skrbeli za pravilen potek iger. Na prizorišče so nato tunjiška dekleta prinesla zastavo tunjiških iger brez meja, nato pa jo slovesno dvignila ob zvokih slovenske himne, ki jo je zapela Alenka Gotar. Pred pričetkom iger, ki jih je naznanil možnar, je zbrane pozdravila predsednica društva Milena Erbežnik Klanšek in vsem, tekmovalcem ter navijačem in gledalcem, zaželela prijetno preživeto popoldne.
Igre so se tokrat tematsko osredotočale na vsakodnevno življenje kmeta in njegove družine ter iskale ravnovesje med delom na kmetiji ter preživljanjem prostega časa z družino. Letošnjih iger so se udeležile štiri ekipe, ki se iger redno udeležujejo: Žabci, Žgankarji, Zad’n rob in Smrkci. Pridružile so se jim tri nove: Majstri, Fuzbalerji in Krti. Slednjo so zastopali tekmovalci iz Krtine. Tekmovalci so morali v šestih igrah ekipno kot tudi individualno prikazati različne vzdržljivostne, praktične ter hitrostne spretnosti, igre pa so med drugim preverjale tudi njihovo potrpežljivost in ekipno medsebojno sodelovanje.
Letos so slavili Smrkci pred Krti in Zad’nmu robom. Zmagovalci so prejeli pokale, vsi tekmovalci pa simbolična darila, ki jih je zanje pripravil Justin Klanšek. Prijetno večerno dogajanje se je po koncu iger nadaljevalo ob glasbeni spremljavi, za katero je poskrbel glasbenik Kr’en.

Besedilo: Barbara Klanšek
Foto: Gašper Plevel

About the Author: iztok