Igre brez meja 2019 ÔÇô reporta┼ża z veliko fotografijami


Zadnjo soboto v mesecu avgustu je bilo v Tunjicah zelo vro─Źe. Sonce je mo─Źno pripekalo kot ┼że vsa leta prej, ko so se odvijale igre, in vro─Źe je bilo na igri┼í─Źu pod ┼íolo, med tekmovalci, ki so se borili za dobre rezultate.
Na 5. Tunji┼íkih igrah brez meja, ki jih je organiziralo Dru┼ítvo Tun’┼íki glas, so se med seboj pomerile ┼ítiri ekipe: lanskoletni zmagovalci Telebajski, doma─Źi ┼Żabci, ki ┼że od samega za─Źetka sodelujejo na igrah in navdu┼íujejo ob─Źinstvo, sotekmovalce kot tudi organizatorje s svojo izvirnostjo in navdu┼íenjem nad igrami, pridru┼żili pa sta se jima ┼íe skupina Packi, ki so lansko leto prvi─Ź izkusili Tunji┼íke igre, ter leto┼ínja nova skupina Limonce.
Po lanskoletnih malo druga─Źe zasnovanih igrah, po igri ─îlovek ne jezi se, so se letos igre odvijale ┼że po ustaljenih, tistih, ki jih je kot rde─Źa nit povezovala tema, povezana s Tunjicami. Ker se je letos v Tunjicah za krajevni praznik odvijal 1. Festival Tun┼íkih kumar, so se organizatorji odlo─Źili, da se tudi igre navezujejo na kumare, od semena do kumari─Źne solate. Tekmovalci so se spopadli s sedmimi razli─Źnimi nalogami: najprej so si s sosedom izmenjali semena, nato so jih posadili, pokrili in negovali. Postavili so ograjo, da so se kumare lahko vzpenjale, po obiranju in pranju kumar pa so za konec naredili ┼íe okusno kumari─Źno solato, ki jo je zelo hitro po┼íla.
Zmagovalci 5. Tunji┼íkih iger brez meja so bili Limonce, drugo mesto so zasedli Packi, tretje mesto pa so si delili doma─Źi ┼Żabci in Telebajski.
Na igri┼í─Źu je bilo zanimivo, zabavno in tekmovalno. Tekmovalci, navija─Źi in gledalci so u┼żivali v igrah, tekmovanju in samem poteku iger. Prijetno vzdu┼íje se je po kon─Źanih igrah nadaljevalo ob glasbi, plesu, dobri hrani in pija─Źi. Ta dan so se ustvarili nepozabni spomini in napisale so se nove zgodbe, ki so v va┼íki skupnosti zopet pustile prijeten pe─Źat.
Milena Erbe┼żnik Klan┼íek
Foto: Matej Stele

 

Prebrano: 233 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.