Igre brez meja 2019 – reportaža z veliko fotografijami


Zadnjo soboto v mesecu avgustu je bilo v Tunjicah zelo vroče. Sonce je močno pripekalo kot že vsa leta prej, ko so se odvijale igre, in vroče je bilo na igrišču pod šolo, med tekmovalci, ki so se borili za dobre rezultate.
Na 5. Tunjiških igrah brez meja, ki jih je organiziralo Društvo Tun’ški glas, so se med seboj pomerile štiri ekipe: lanskoletni zmagovalci Telebajski, domači Žabci, ki že od samega začetka sodelujejo na igrah in navdušujejo občinstvo, sotekmovalce kot tudi organizatorje s svojo izvirnostjo in navdušenjem nad igrami, pridružili pa sta se jima še skupina Packi, ki so lansko leto prvič izkusili Tunjiške igre, ter letošnja nova skupina Limonce.
Po lanskoletnih malo drugače zasnovanih igrah, po igri Človek ne jezi se, so se letos igre odvijale že po ustaljenih, tistih, ki jih je kot rdeča nit povezovala tema, povezana s Tunjicami. Ker se je letos v Tunjicah za krajevni praznik odvijal 1. Festival Tunških kumar, so se organizatorji odločili, da se tudi igre navezujejo na kumare, od semena do kumarične solate. Tekmovalci so se spopadli s sedmimi različnimi nalogami: najprej so si s sosedom izmenjali semena, nato so jih posadili, pokrili in negovali. Postavili so ograjo, da so se kumare lahko vzpenjale, po obiranju in pranju kumar pa so za konec naredili še okusno kumarično solato, ki jo je zelo hitro pošla.
Zmagovalci 5. Tunjiških iger brez meja so bili Limonce, drugo mesto so zasedli Packi, tretje mesto pa so si delili domači Žabci in Telebajski.
Na igrišču je bilo zanimivo, zabavno in tekmovalno. Tekmovalci, navijači in gledalci so uživali v igrah, tekmovanju in samem poteku iger. Prijetno vzdušje se je po končanih igrah nadaljevalo ob glasbi, plesu, dobri hrani in pijači. Ta dan so se ustvarili nepozabni spomini in napisale so se nove zgodbe, ki so v vaški skupnosti zopet pustile prijeten pečat.
Milena Erbežnik Klanšek
Foto: Matej Stele

 

About the Author: iztok