Justin Klan┼íek ÔÇô prejemnik srebrnega priznanja Ob─Źine Kamnik

Ob ob─Źinskem prazniku so v─Źeraj podelili priznanja nekaterim ob─Źanom, ki so s svojim trudom nedvomno prispevali veliko. Tudi tokrat je bil med nagrajenci predstavnik na┼íe KS – Justin Klan┼íek.
Obrazlo┼żitev:
Ob─Źinski svet Ob─Źine Kamnik podeljuje Justinu Klan┼íku srebrno priznanje Ob─Źine Kamnik za ve─Ź kot ┼ítiridesetletno prostovoljno delo v KS Tunjice in ┼íir┼íe v Ob─Źini Kamnik ter krvodajalstvo. Justin Klan┼íek se je ┼że kot osnovno┼íolec vklju─Źil v va┼íko gasilsko dru┼ítvo. Kot mladinec je sodeloval na gasilskih tekmovanjih, kot ─Źlan pa je nepogre┼íljiv sodelavec na delovnih akcijah, na primer pri obnovi gasilskega doma, in pri organizaciji tekmovanj. V gradbeni ┼íoli, kjer se je iz┼íolal za tesarja, je postal krvodajalec, in to je ostal do dana┼ínjih dni. Kri je daroval ve─Ź kot osemdesetkrat. Po kon─Źanem ┼íolanju je v 80. letih prej┼ínjega stoletja postal ─Źlan in kasneje predsednik Dru┼ítva skupne pomo─Źi, ki pomaga zlasti pri obnovi ostre┼íij hi┼í in gospodarskih poslopij, po┼íkodovanih zaradi po┼żara. Z razli─Źnimi deli, kot je dostava va┼íkih kompletov za dogodke na Prevali, pomaga Sadjarskemu dru┼ítvu. Justin Klan┼íek s svojim delom in strokovnim znanjem sodeluje pri vseh prostovoljnih delih v Krajevni skupnosti Tunjice: predlagal je lokacijo in dal idejo za pove─Źanje pokopali┼í─Źa, sodeloval pri izdelavi va┼íkih miz, klopi in stojnic za razli─Źne prireditve, pri prekritju mrli┼íke ve┼żice, pomaga pri va┼íkih veselicah, postavitvah mlajev za krajevni praznik, svoje gospodarsko poslopje pa je odstopil za hranjenje klopi, miz, stojnic,
rekvizitov in odra Kulturnega dru┼ítva dr. Franceta Steleta. S svojim delom omogo─Źa razli─Źne kulturne dejavnosti v KS Tunjice in ┼íir┼íe. Zelo pomembno je tudi njegovo sodelovanje s Kulturnim dru┼ítvom dr. Franceta Steleta in z Dru┼ítvom Tun’┼íki glas. Pri predstavah na prostem, ki jih je pripravljalo Kulturno dru┼ítvo dr. Franceta Steleta, je bil vseskozi vodja postavljanja odrov za gledalce in scene za igre. Vsako leto z ekipo postavi sceno za osrednje ob─Źinsko miklav┼żevanje na pobo─Źju Malega gradu v Kamniku. Za Dru┼ítvo Tun’┼íki glas vedno izdela sceno za prireditve, rekvizite za Igre brez meja, darila za nastopajo─Źe in v ko┼íu na hrbtu razna┼ía glasilo Tun┼íki glas. Leta 2014 je pomagal tudi pri postavitvi razstave ob izidu dvajsete ┼ítevilke tega ob─Źasnika. Veliko dela opravi pri cerkvi sv. Ane v Tunjicah: pomaga pri kra┼íenju cerkve ob ve─Źjih slovesnostih, generalnem ─Źi┼í─Źenju notranjosti cerkve z dvi┼żno ko┼íaro, vsakoletnem ─Źi┼í─Źenju grmovja pod ┼żupni┼í─Źem, izdelal je podest in stopnice v zvonik, organiziral prekritje ┼żupni┼í─Źa in popravilo strehe na cerkvenem gospodarskem poslopju, pomagal pri prekritju strehe nekdanje stare ┼íole (mrli┼íke ve┼żice), vodil je tudi vsa dela za postavitev novega cerkvenega lesenega kozolca. Justin Klan┼íek s svojim znanjem, delavnostjo, skromnostjo, po┼ítenostjo in prijaznim odnosom laj┼ía ┼żivljenje ljudi v razli─Źnih stiskah, omogo─Źa dejavnost dru┼ítev, skrbi za ohranjanje naravne in kulturne dedi┼í─Źine. Zaradi njega je ┼żivljenje pestro in bogato.

Prebrano: 127 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.