Kako poteka gradnja kanalizacije

Gradnja kanalizacije je trenutno v Tunjicah ena najbolj pogostih tem za pogovor. ┼áe najbolj zaradi cestnih obvozov, pa tudi zaradi same izgradnje. Tukaj je ob─Źinsko poro─Źilo prej┼ínjega tedna.

Odsek Kamnik – Ko┼íi┼íe (od ┼żeleznice do vrha klanca)
V preteklem tednu je izvajalec, SGP Graditelj d.d., nadaljeval s pripravo podlage za asfaltiranje na Tunji┼íki cesti. Priprava podlage obsega zamenjavo zgornjega ustroja, ru┼íenje obstoje─Źih LT┼Ż pokrovov z zni┼żanjem AB cevi ter monta┼żo novih LT┼Ż pokrovov s prstanom in novim AB vencem, ru┼íenjem cestnih kap, LT┼Ż re┼íetkin monta┼żo novih na ustrezno vi┼íino. Robniki so zamenjani na celotni dol┼żini do vrha klanca. Zgornji ustroj ceste je pripravljen na 90 odstotkov trase do vrha klanca. V tem tednu je predvideno nadaljevanje priprave podlage za asfaltiranje in izvedba asfaltiranja v primeru ugodnega vremena.
   
Odsek Ko┼íi┼íe (»Kurja dolina«)
Prav tako je z deli nadaljevala druga ekipa iz naselja Ko┼íi┼íe proti Kamniku. Dela na opornem zidu so kon─Źana. Prav tako je na spodnjem delu doline kon─Źana zacevitev jarka do ─î2, ki je bil deloma ┼że zacevljen z betonskimi cevmi DN 100. Potrebno je dokon─Źati ┼íe ja┼íke za odvodnjavanje povr┼íinske vode. Kon─Źana je izdelava drena┼że DN 150 na vrhu klanca. Tla─Źni vod (TM-tla─Źni) od ─Źrpali┼í─Źa ─î2 do vrha klanca je polo┼żen. Trenutno se izvajajo dela:
– na stranskem kanalu (TM1-1), ki poteka do objektov za opornem zidu,
– izgradnja vodovoda DN 150 od vrha klanca navzdol proti Tunjicam,
– izgradnja meteorne kanalizacije ceste z izgradnjo cestnih po┼żiralnikov in re┼íetk od vrha klanca navzdol proti Tunjicam,
– izgradnja kabelske kanalizacije za javno razsvetljavo, kar vklju─Źuje vsa gradbena dela (cevi, ja┼íki,…) brez svetilk in kablov.
V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

Poro─Źilo Oddelka za gospodarske javne slu┼żbe (povzeto po spletni strani ob─Źine).

Prebrano: 117 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.