Pravljińćno dogajanje v Tunjicah


Na praznińćno nedeljsko popoldne, 25. junija, je v Tunjicah prvińć v okviru PohodniŇ°kega festivala v KamniŇ°ko-Savinjskih Alpah potekal dogodek z naslovom TunjiŇ°ko pravljińćno raziskovanje. Dogodek je zdruŇĺeval krajŇ°i pohod mimo treh kapelic, ki se nahajajo na hribu pod cerkvijo sv. Ane, in pripovedovalski dogodek, ki se je nato odvil na ekoloŇ°ki kmetiji JerŇ°in.
Pohod s pripovedovanjem pravljic, ki sta jih pripovedovala AnŇĺe Slana in DuŇ°ica Kunaver, je organiziralo domańće DruŇ°tvo Tun’Ň°ki glas, predsednica druŇ°tva Milena ErbeŇĺnik KlanŇ°ek pa je na pohod povabila tudi Ivana NograŇ°ka, ki je pohodnikom na kratko predstavil krajevno skupnost Tunjice in njene pomembnejŇ°e zgodovinske mejnike. Pohod se je nato nadaljeval vse do JerŇ°inove kmetije, kjer so najmlajŇ°i na delavnicah ustvarjali na temo sliŇ°anih pravljic.
Drugi del pravljińćnega raziskovanja je organizirala KnjiŇĺnica Franceta Balantińća Kamnik. Pripovedovalski dogodek je z uvodnimi pozdravi prińćela direktorica knjiŇĺnice Breda PodbreŇĺnik Vukmir, poleg nje pa so nato pravljice za vse generacije pripovedovali Ň°e Ivanka Uńćakar, Brane ŇĹagar, Verena Perko in duo Vrońća Ňĺupa.
Tekst in foto: Barbara KlanŇ°ek

Prebrano: 165 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.