Pravljično dogajanje v Tunjicah


Na praznično nedeljsko popoldne, 25. junija, je v Tunjicah prvič v okviru Pohodniškega festivala v Kamniško-Savinjskih Alpah potekal dogodek z naslovom Tunjiško pravljično raziskovanje. Dogodek je združeval krajši pohod mimo treh kapelic, ki se nahajajo na hribu pod cerkvijo sv. Ane, in pripovedovalski dogodek, ki se je nato odvil na ekološki kmetiji Jeršin.
Pohod s pripovedovanjem pravljic, ki sta jih pripovedovala Anže Slana in Dušica Kunaver, je organiziralo domače Društvo Tun’ški glas, predsednica društva Milena Erbežnik Klanšek pa je na pohod povabila tudi Ivana Nograška, ki je pohodnikom na kratko predstavil krajevno skupnost Tunjice in njene pomembnejše zgodovinske mejnike. Pohod se je nato nadaljeval vse do Jeršinove kmetije, kjer so najmlajši na delavnicah ustvarjali na temo slišanih pravljic.
Drugi del pravljičnega raziskovanja je organizirala Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik. Pripovedovalski dogodek je z uvodnimi pozdravi pričela direktorica knjižnice Breda Podbrežnik Vukmir, poleg nje pa so nato pravljice za vse generacije pripovedovali še Ivanka Učakar, Brane Žagar, Verena Perko in duo Vroča župa.
Tekst in foto: Barbara Klanšek

About the Author: iztok