Predavanje: Zakaj (spet) pridelovati, u┼żivati, lokalno doma─Źe sadje.

Za─Źeli smo s predavanjem Jana Bizjaka (dr. znanosti, univ. dipl. ing. agr.) iz Lesc pri Bledu, ki je od leto┼ínjega leta tudi ─Źlan na┼íega dru┼ítva. Za naslov svojega predavanja si je izbral naslov "Zakaj (spet) jesti doma─Źa jabolka". Zelo zanimivo predavanje nas je usmerilo v polje razmi┼íljanja o na┼íem lahkotnem ┼żivljenju in ma─Źehovskem odnosu do zdrave, doma pridelane hrane. Vse preredko se vpra┼íamo, na kak┼íen na─Źin je bila pridelana hrana, kako je potekal transport … Neopore─Źna in zdrava hrana pa nam doma le┼żi nepobrana na tleh. Ljudje se premalo zavedamo pomembnosti zdrave hrane. Na┼íe prioritete so drugje – vse dokler ne zbolimo, a takrat je velikokrat prepozno, saj se oprimemo tablet, ki nam jih predpi┼íejo, imajo pa tudi stranske u─Źinke. Zato bi bilo prelepo, da bi na┼ía vas v ─Źim ve─Źji meri privzela model ekolo┼íkih vasi, ki po svetu ┼żanjejo ob─Źudovanje, saj jih je te┼żko ustvariti. Z malo dobre volje, bi nam to lahko uspelo. Poizkusimo – najprej pri sebi.

Projekcijo predavanja si lahko ogledate – tukaj.

Sadjarsko-vrtnarsko društvo Tunjice
 

Prebrano: 61 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok