Prenovljena spletna stran

vesela_kugla

Kmalu bo minilo ┼íest let od objave prve novice na va┼íki spletni strani. Ker gre ─Źas v informacijski dobi vsaj s potrojeno hitrostjo, smo tehnolo┼íko kar malo zaostali. Zato sem se odlo─Źil, da prenovim spletno stran.

Hkrati bomo gostovanje prenesli na drug stre┼żnik. Skoraj ┼íest let je bil na┼í gostitelj (sponzor) podjetje Dumplast d.o.o., ki se mu ob tej priliki lepo zahvaljujem za prijazno gesto. Res je bilo popito kak┼íno pivce manj, kot bi si zaslu┼żili, pa vseeno mislim, da smo odli─Źno sodelovali. Toplo jih priporo─Źam za IT storitve. Sedaj se selimo na stre┼żnik podjetja Amebis, d.o.o., Kamnik.

Kaj prina┼ía nova spletna stran? Predvsem uporabo modernej┼íega in varnej┼íega CMS sistema, kar bo omogo─Źilo la┼żje upravljanje z dodatki (ankete, medijski vti─Źniki …). Hkrati je stran dobila novo podobo (design). Uporablja tehnologijo “responsive design”, kar pomeni, da bo vidna na najrazli─Źnej┼íih napravah in lo─Źljivostih (ra─Źunalniki, tablice, telefoni …).

(Za─Źasno) smo ukinili mo┼żnost prijavljanja in komentiranja ─Źlankov. Lahko bi sicer dodali forum, vendar je uporabnikov ob─Źutno premalo, forumov pa – preve─Ź. Danes je ve─Źino teh “nalog” prevzel kar Facebook, kjer se dnevno pogovarjamo Tunji─Źani in komentiramo razli─Źne dogodke. Z nekaj volje bi lahko naredili tudi va┼íko Facebookovo stran.

Podjetje Amebis je brezpla─Źno ponudilo uporabo “Tun─Źana”. Gre za sistem avtomatiziranega pogovora in iskanja razli─Źnih vsebin po spletni strani. Ker so ga nekateri kar pridno uporabljali, bo na strani ostal. Glede na to, da so vpra┼íanja, ki jih dobiva “Tun─Źan” zelo razli─Źna (recimo: kje so nahajali┼í─Źa gob, kje najti tega ali onega, kje kupiti ve─Źje koli─Źine mo─Źeradovca …), jih te┼żko vnaprej pokrijemo. Pogovore pa redno preverjamo in zato vpi┼íite svoj kontaktni podatek (recimo e-naslov), ─Źe ┼żelite prejeti odziv.

V naslednjih dneh bomo uvedli tudi tudi sistem RSS (Rich Site Summary). Ta omogo─Źa, da prejmete obvestilo, ko se je pojavil kak┼íen nov ─Źlanek na na┼íi spletni strani. Uporabno za prejemanje novic, sploh na straneh, ki niso tako spreminjajo─Źe kot recimo novi─Źarske.

V skladu z zakonom smo dodali tudi opozorilo, da uporabljamo (anonimne) pi┼íkotke za potrebe analitike obiska. Verjetno ste teh (nadle┼żnih) obvestil ┼że navajeni, vseeno pa lahko mirno kliknete na potrditev (strinjanje), saj ne po─Źnemo ni─Ź drugega.

Kljub velikemu ┼ítevilu ur, ki so bile porabljene za prenovo, so zagotovo ostale ┼íe kak┼íne napake. Prosim vas, da jih javite – lahko na novi e-naslov info@tunjice.si ali pa na kacnje@gmail.com, da jih ─Źim prej odpravimo.

Prebrano: 94 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok