RC steza Blatni dol ÔÇô zadnja dirka za ODP 2017

V soboto, 23. septembra 2017, smo se zbrali na RC stezi Blatni dol, ki se nahaja ob cesti med Tunjicami in Mlako pri Komendi. Na lep son─Źen dan s sicer gosto jutranjo meglo, smo gostili zadnjo dirko odprtega dr┼żavnega prvenstva (ODP 2017) s radijsko vodenimi avtomobili kategorije buggy s elektri─Źnim pogonom.

Udele┼żilo se je 16 tekmovalcev, ki so pri┼íli iz razli─Źnih delov Slovenije, da se na zadnji dirki pomerijo za ─Źim bolj┼ío uvrstitev v prvenstvu. Tekmovali so v dveh kategorijah in sicer elitni kategoriji 1:8 IC Buggy Elektro in za─Źetni┼íka kategorija 1:8 IC Buggy Elektro Junior. Organizator sobotne dirke je bil dru┼ítvo DMA Modra Ptica Dom┼żale, ki ┼że nekaj let upravlja s RC stezo Blatni dol.

Po sli┼íani slovenski himni so se pri─Źele predkvalifikacijske vo┼żnje za uvrstitev v kvalifikacije. Po kon─Źanih kvalifikacijskih vo┼żnjah je bil ─Źas za odmor kosila in ─Źas za pripravo na polfinalne vo┼żnje. Te so odlo─Źile, kdo bo v finalnih vo┼żnjah v mo─Źnej┼íi skupini in kdo v ┼íibkej┼íi skupini.

Izredno borbene finalne vo┼żnje so po treh delih le odlo─Źile kdo bo na stopni─Źkah.

V kategoriji 1:8 IC Buggy Elektro se je za prve tri izteklo takole: 3 mesto je osvojil Andra┼ż ┼átefe (dru┼ítvo DMA Modra Ptica Dom┼żale), 2 mesto je osvojil Dejan Cigler (dru┼ítvo DMMV ÔÇô Prebold) in 1 mesto je osvojil Nejc Ora┼żem (dru┼ítvo DMA Modra Ptica Dom┼żale).

V kategoriji 1:8 IC Buggy Elektro Junior pa so najhitrej┼íi trije zaklju─Źili takole: 3 mesto je osvojil Peter Mandelj Meja─Ź, 2 Mesto je osvojil ┼Żiga ┼ápeh in 1 mesto pa je osvojil Bor Bo┼żi─Źnik, vsi trije so iz Kamnika.

Ti rezultati pa so tudi dokon─Źno odlo─Źili kak┼íen je kon─Źni izkupi─Źek za odprto dr┼żavno prvenstvo:
V kategoriji 1:8 IC Buggy Elektro je 3. mesto zasedel Andra┼ż ┼átefe iz Dom┼żal, 2. mesto je zasedel Nejc Ora┼żem iz Kranja in 1. mesto je zasedel Dejan Cigler iz Prebolda.
V kategoriji 1:8 IC Buggy Elektro Junior je 3. mesto zasedel An┼że ┼ápeh, 2. mesto je zasedel ┼Żiga ┼ápeh in 1. mesto je zasedel Bor Bo┼żi─Źnik, vsi trije za─Źetniki so iz Kamnika.

Podelili smo tudi nekaj nagrad za tekmovalce prispevanih od donatorjev dru┼żbe Delko d.o.o. in MRU d.o.o., ter postregli ┼íe s brezpla─Źno popoldansko malico in pija─Źo.

Hvala vsem tekmovalcem za udele┼żbo in vsem gledalcem za navijanje.
Pripravil: Jure ┼ápeh, DMA Modra ptica Dom┼żale

Prebrano: 85 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.