RC steza Blatni dol – zadnja dirka za ODP 2017

V soboto, 23. septembra 2017, smo se zbrali na RC stezi Blatni dol, ki se nahaja ob cesti med Tunjicami in Mlako pri Komendi. Na lep sončen dan s sicer gosto jutranjo meglo, smo gostili zadnjo dirko odprtega državnega prvenstva (ODP 2017) s radijsko vodenimi avtomobili kategorije buggy s električnim pogonom.

Udeležilo se je 16 tekmovalcev, ki so prišli iz različnih delov Slovenije, da se na zadnji dirki pomerijo za čim boljšo uvrstitev v prvenstvu. Tekmovali so v dveh kategorijah in sicer elitni kategoriji 1:8 IC Buggy Elektro in začetniška kategorija 1:8 IC Buggy Elektro Junior. Organizator sobotne dirke je bil društvo DMA Modra Ptica Domžale, ki že nekaj let upravlja s RC stezo Blatni dol.

Po slišani slovenski himni so se pričele predkvalifikacijske vožnje za uvrstitev v kvalifikacije. Po končanih kvalifikacijskih vožnjah je bil čas za odmor kosila in čas za pripravo na polfinalne vožnje. Te so odločile, kdo bo v finalnih vožnjah v močnejši skupini in kdo v šibkejši skupini.

Izredno borbene finalne vožnje so po treh delih le odločile kdo bo na stopničkah.

V kategoriji 1:8 IC Buggy Elektro se je za prve tri izteklo takole: 3 mesto je osvojil Andraž Štefe (društvo DMA Modra Ptica Domžale), 2 mesto je osvojil Dejan Cigler (društvo DMMV – Prebold) in 1 mesto je osvojil Nejc Oražem (društvo DMA Modra Ptica Domžale).

V kategoriji 1:8 IC Buggy Elektro Junior pa so najhitrejši trije zaključili takole: 3 mesto je osvojil Peter Mandelj Mejač, 2 Mesto je osvojil Žiga Špeh in 1 mesto pa je osvojil Bor Božičnik, vsi trije so iz Kamnika.

Ti rezultati pa so tudi dokončno odločili kakšen je končni izkupiček za odprto državno prvenstvo:
V kategoriji 1:8 IC Buggy Elektro je 3. mesto zasedel Andraž Štefe iz Domžal, 2. mesto je zasedel Nejc Oražem iz Kranja in 1. mesto je zasedel Dejan Cigler iz Prebolda.
V kategoriji 1:8 IC Buggy Elektro Junior je 3. mesto zasedel Anže Špeh, 2. mesto je zasedel Žiga Špeh in 1. mesto je zasedel Bor Božičnik, vsi trije začetniki so iz Kamnika.

Podelili smo tudi nekaj nagrad za tekmovalce prispevanih od donatorjev družbe Delko d.o.o. in MRU d.o.o., ter postregli še s brezplačno popoldansko malico in pijačo.

Hvala vsem tekmovalcem za udeležbo in vsem gledalcem za navijanje.
Pripravil: Jure Špeh, DMA Modra ptica Domžale

About the Author: iztok