Tekmovanje v gasilski orientaciji (26. 4. 2014)


V soboto, 26. aprila 2014, smo se gasilska mladina PGD Tunjice in mentorji udele┼żili tekmovanja v gasilski orientaciji GZ Kamnik in GZ Komenda, ki je potekalo v Zgornjem Tuhinju. Tekmovanja se je udele┼żilo 9 tunji┼íkih ekip (po 3 ─Źlani, pri eni tudi rezerva), spremljali pa smo jih mentorji. 
Kmalu po pri─Źetku tekmovanja (ob 9:12) je ┼íla na progo prva ekipa, ki se je spopadla z razgibanim terenom; med orientacijskim tekom so ekipe opravljale razli─Źne naloge – tekmovalci so re┼íevali test na temo poznavanja topografskih znakov, sku┼íali z vodo ─Źim hitreje napolniti 1,5l plastenko (prena┼íali s 3 dcl kozarcem), potrebno je bilo pokazati znanje in spretnost v hitrem vezanju vozlov, mladinci pa so na kontrolnih to─Źkah pokazali ┼íe spretnost hitrega povijanja cevi in hitrega spenjanja cevi na trojak. Ekipe pionirjev so na progi spremljali mentorji, mladinci pa so se s progo spopadli sami.
Po teku je tekmovalce ─Źakala ┼íe zadnja preizku┼ínja in sicer zbijanje tar─Źe z vedrovko. Na┼íi tekmovalci so imeli pri tej vaji kar nekaj preglavic, saj je bila vedrovka druga─Źna od na┼íih, vendar, kot je izjavil na┼í pionir Lenart, »mora gasilec znati delati z vsako vedrovko«.
Veliko vaj, truda, trme in kan─Źek sre─Źe, so na┼íim tekmovalcem prinesle naslednje rezultate: ekipa pionirk je bila 4., pionirji so zasedli 1., 2. in 9. mesto, mladinke so bile 1. in 2., mladinci pa 2., 5. in 13. Rezultati so zado┼í─Źali za ┼że ┼íesto zaporedno usvojitev skupnega pokala, ki sedaj ostaja v na┼íi lasti. ┼áest ekip se je uvrstilo na regijsko tekmovanje, ki bo predvidoma konec maja. ─îestitke vsem tekmovalcem!
Z gasilskim pozdravom: NA POMO─î!
Tamara Novak

Prebrano: 88 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Vaš komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.