Tekmovanje v gasilski orientaciji (26. 4. 2014)


V soboto, 26. aprila 2014, smo se gasilska mladina PGD Tunjice in mentorji udeležili tekmovanja v gasilski orientaciji GZ Kamnik in GZ Komenda, ki je potekalo v Zgornjem Tuhinju. Tekmovanja se je udeležilo 9 tunjiških ekip (po 3 člani, pri eni tudi rezerva), spremljali pa smo jih mentorji. 
Kmalu po pričetku tekmovanja (ob 9:12) je šla na progo prva ekipa, ki se je spopadla z razgibanim terenom; med orientacijskim tekom so ekipe opravljale različne naloge – tekmovalci so reševali test na temo poznavanja topografskih znakov, skušali z vodo čim hitreje napolniti 1,5l plastenko (prenašali s 3 dcl kozarcem), potrebno je bilo pokazati znanje in spretnost v hitrem vezanju vozlov, mladinci pa so na kontrolnih točkah pokazali še spretnost hitrega povijanja cevi in hitrega spenjanja cevi na trojak. Ekipe pionirjev so na progi spremljali mentorji, mladinci pa so se s progo spopadli sami.
Po teku je tekmovalce čakala še zadnja preizkušnja in sicer zbijanje tarče z vedrovko. Naši tekmovalci so imeli pri tej vaji kar nekaj preglavic, saj je bila vedrovka drugačna od naših, vendar, kot je izjavil naš pionir Lenart, »mora gasilec znati delati z vsako vedrovko«.
Veliko vaj, truda, trme in kanček sreče, so našim tekmovalcem prinesle naslednje rezultate: ekipa pionirk je bila 4., pionirji so zasedli 1., 2. in 9. mesto, mladinke so bile 1. in 2., mladinci pa 2., 5. in 13. Rezultati so zadoščali za že šesto zaporedno usvojitev skupnega pokala, ki sedaj ostaja v naši lasti. Šest ekip se je uvrstilo na regijsko tekmovanje, ki bo predvidoma konec maja. Čestitke vsem tekmovalcem!
Z gasilskim pozdravom: NA POMOČ!
Tamara Novak

About the Author: iztok