15 let Zdravilnega gaja Tunjice

V Naravnem zdravilnem gaju Tunjice, edinem znanstveno priznanem območju zdravilnih energij v Evropi, so v soboto, 14. septembra 2013, praznovali 15 let uspešnega delovanja. Ob dnevu odprtih vrat so se lahko obiskovalci v edinstvenem okolju, namenjenem zdravljenju in samozdravljenju, brezplačno udeležili zdravilnih terapij in meditacij, s pomočjo katerih odpravljajo blokade in bolečine, neplodnost, razstrupljajo, krepijo imunski sistem, revitalizirajo in sproščajo.
Lastniku Naravnega zdravilnega gaja Tunjice Dragu Vrhovniku in direktorici Katji Jelovčan je ob tej priložnosti čestitala tudi direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek. Poudarila je izviren način delovanja družinskega podjetja, ki je postal tudi prvi razvojni partner znamke Srce Slovenije, njihovo izjemno sposobnost prilagajanja ter spoštovanja naravnih tokov in izvornih sporočil.
Zbrane je na uradnem delu prireditve nagovoril tudi župan Občine Kamnik Marjan Šarec, ki je povedal, da Naravni zdravilni gaj Tunjice eden izmed glavnih turističnih paradnih konjev v občini Kamnik, ki je  zaslužen za prepoznavnost občine tudi v svetovnem merilu. Urška Kolar, direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, je poudarila pomen zdravilnega turizma, katerega pomemben del je tudi Zdravilni gaj Tunjice.
Učinkovitost zdravilnih točk in pomembnost lokacije, ki se je v 15-ih letih delovanja preoblikovala v Holistični center zdravja, je potrdila tudi direktorica Inštituta za bioelektromagnetiko in novo biologijo – Bion Branka Lovrečič, ki Zdravilni gaj podpira že od vsega začetka, saj verjame, da so »edini v Sloveniji, ki razumejo subtilne energije«.
Dan odprtih vrat, ki se ga je udeležilo preko 200 obiskovalcev, so obarvali še povezovalec Franc Pestotnik – Podokničar, Anže Slana z recitacijo, Ljudske pevke Predice ter harmonikar Jože Jagodic z zvoki ljudskega izročila. Številni obiskovalci so lahko uživali tudi v izdelkih lokalnih ekoloških kmetov, razstavi fosilov najstarejših morskih konjičkov na svetu ter lokalno obarvani kulinarični izkušnji.
S svojo prisotnostjo in navdušenjem so slavljence počastili tudi Jani Grilc, trener reprezentance smučarskih skakalcev, ki redno pijejo Živo vodo iz Tunjic ter Jules Albrechts,  sekretar v kabinetu vlade Kraljevine Belgije s soprogo in Franc Huber, turistični promotor Republike Slovenije v Kraljevini Belgiji.
Projekt Razvoj in promocija turističnih produktov in storitev Naravnega zdravilnega gaja Tunjice se izvaja s pomočjo evropskih sredstev, preko Lokalne akcijske skupine (LAS) Srce Slovenije.
Za Zdravilni gaj Tunjice: Katja Jelovčan

About the Author: iztok