18. srečanje veteranov GZ Kamnik v Tunjicah


Včeraj je v vročem in sončnem popoldnevu na igrišču v Tunjicah potekalo 18. srečanje veteranov in veterank GZ Kamnik, ki je bilo po desetih letih ponovno v organizaciji PGD Tunjice.
Otvoritvene slovesnosti so se udeležili župan g. Matej Slapar, podpoveljnik GZ Kamnik Alojzij Petek, predsednik regijskega sveta veteranov, tovariš Ivan Vidic in predsednik Krajevne skupnosti g. Valentin Zobavnik.
Za kulturni vložek je poskrbel krajevni otroški pevski zbor pod vodstvom Marjete Čimžar in Miha Čimžar s harmoniko.
Pred samim tekmovanjem so veterani predali veteranski prapor in delovno knjigo. Iz rok praporščaka PGD Sela je bil prapor predan praporščakoma PGD Tunjice.

V športno gasilskih disciplinah je tekmovalo 10 društev GZ Kamnik, in sicer Sela, Šmartno v Tuhinju, Kamniška Bistrica, Duplica, Nevlje, Srednja vas, Motnik, Zgornji Tuhinj, Kamnik in veterani PGD Tunjice. Veterani in veteranke so tekmovali v skupinah, kjer so pri moških osvojili pokal za 1. mesto Zg. Tuhinj, žensko prvo mesto pa je pripadalo PGD Nevlje.
V kategoriji posameznikov je 1. mesto suvereno osvojil veteran iz domačih vrst Janez Vrhovnik. Olga Novak iz PGD Nevlje pa je pometla s konkurenco v ženski kategoriji posameznic.
Srečanje je zaključil tovariš Tone Prelesnik, predsednik komisije za veterane GZ Kamnik.

Darja Slana
Predsednica PGD Tunjice

About the Author: iztok

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.