Dekle z rožmarinom

Člani Kulturnega društva dr. Franceta Steleta bodo na pobočju pod tunjiško cerkvijo uprizorili ljudsko igo v štirih dejanjih. Igra, ki jo je napisal Cvetko Golar, ima naslov Dekle z rožmarinom, režiral pa Dominik Krt.

Igra je v štirih dejanjih, glavno vlogo ima Lenka, lahkoživa šivilja z nezakonskim otrokom. Zapeljuje mladega neizkušenega gospodarja Mirtovega Pavla, da bi se polastila njegovega grunta, hkrati pa vzdržuje razmerje z drugimi. Pavletova teta Jera hoče nečaku vsiliti bogato nevesto od drugod, toda nečaku naivna Meta s Posavja ni všeč. Zato Jera najame dninarja Tomaža, da bi ji spravil nasprotnico s poti. Ta rajši ubije Pavleta, da bi se oženil z Jero in se polastil njegovega premoženja. Posebej kruto je predstavljeno Lenkino razmerje do sina Urhca, ki zaman pričakuje njene ljubezni. Otroka se usmilita kmet Gontar in njegova žena Mina.

Igra bo na sporedu v četrtek (3. julija), petek (4. julija), soboto (5. julija) in nedeljo (6. julija) – vedno ob 21:00 uri. Ker se igra odvija na prostem, obiskovalcem  priporočamo, da se toplo napravijo. Vstopnina: odrasli 10 evrov, otroci 5 evrov.

Vabilo na portalu YouTube: www.youtube.com/watch

 

About the Author: iztok