Društvo skupne pomoči Tunjice praznovalo 120 let

V soboto, 22. julija, je Društvo skupne pomoči Tunjice praznovalo 120. obletnico ustanovitve. Dogodek je društvo obeležilo s krajšim kulturnim programom, ki se je odvijal na igrišču pod tunjiško šolo, in nadaljevalo z veselico, za katero je poskrbel ansambel Viharnik.

Praznovanje se je pričelo s sprevodom, ki so ga ob spremljavi Godbe Stranje vodili konjeniki Petrovega hleva. Sledili so jim narodne noše, nastopajoči ter prostovoljci, ki so pomagali pri organizaciji dogodka, nato pa so na prizorišče dogajanja prispeli še člani upravnega odbora s predsednikom Justinom Klanškom na čelu, ki se je skupaj s podžupanom Občine Kamnik Matejem Slaparjem in poslancem v državnem zboru mag. Matejem Toninom ter tajnico in blagajničarko društva Mileno Erbežnik Klanšek pripeljal s kočijo, za katero je poskrbela Ekološka kmetija Jeršin.

Krajši kulturni program je s pokom možnarja pričel Dare Drolc, z govori so pomen delovanja društva poudarili Justin Klanšek, Matej Slapar, Matej Tonin in predstavnica KS Tunjice Marinka Rajterič, Milena Erbežnik Klanšek pa je predstavila zgodovino društva in naštela večje požare, ki so prizadeli člane. S pevskimi nastopi so uradni del popestrile pevke Ženskega komornega zbora Vox Annae ter Mara in ljudske pevke, program pa je povezoval Anže Slana. Ob zaključku je društvu za visok jubilej in dosedanje uspešno delovanje čestital še predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Tunjice Franc Šimenc.

Organizatorji se zahvaljujejo vsem, ki ste na kakršen koli način pripomogli, da je dogodek potekal nemoteno, in s tem dokazali, da skupna pomoč ne prihaja do izraza le v primeru nesreč, temveč je del našega vsakdana in predvsem del naše skupnosti tudi ob veselih dogodkih.

Tekst: Barbara Klanšek
Foto: Gašper Plevel

About the Author: iztok