Gasilska orientacija Zg. Tuhinj 2012

V soboto (21. aprila) je v Zgornjem Tuhinju potekalo gasilsko tekmovanje v orientaciji za gasilsko mladino. Tekmovanja se je iz našega društva udeležilo 8 ekip (sestavljajo jo trije člani, pionirje na poti spremlja tudi mentor) – 2 ekipi pionirjev, 2 ekipi pionirk, 2 ekipi mladink in 2 ekipi mladincev. Na tekmovanje smo se tokrat odpravili kar z avtobusom, ki smo ga skupaj s tekmovalci iz PGD Šmarca popolnoma zapolnili.

Tekmovanje se je pričelo ob 9.uri, ko je na orientacijski tek odšla prva ekipa. Iz našega »tabora« so prve tekmovale pionirke, nato pionirji, s krajšimi časovnimi zamiki pa so na pot odšle tudi druge naše ekipe. Tekmovalna proga za pionirje, ki je bila dolga cca 2,3km, je poleg vezanja vozlov obsegala še točko za prenos vode in točko, kjer so ekipe reševale test s topografskimi znaki. Po zaključku teka, so se ekipe odpravile še na vajo z vedrovko. Mladinci pa so imeli malce težjo nalogo – preteči so morali 3,2km, vmes opraviti prenos vode, navezati vozle, rešiti test s topografskimi znaki,  čim hitreje poviti gasilsko cev, na zadnji kontrolni točki, pa so morali štafetno speti cevi na trojak. In tudi njih je po zaključku teka čakala še vaja z vedrovko.

Vse ekipe so se uspešno spopadle s strmim in na nekaterih predelih tudi zelo blatnim terenom, zmotile jih niso niti deževne kaplje. Gasilska mladina je na letošnjem tekmovanju ponovno dokazala, da se z veliko vloženega truda da doseči veliko. Tokrat so prav vse ekipe prejele medalje, za najboljši društveni rezultat pa smo si prislužili prehodni pokal.
Hvala vsem sodelujočim, tako gasilski mladini kot tudi mentoricam, ki so tekmovale skupaj z njimi.
Tamara Novak

Rezultati:
Pionirji (1. Tunjice1, 2. Tunjice2), Pionirke (1. Tunjice2, 2. Tunjice1), Mladinci (2. Tunjice1, 3. Tunjice2), Mladinke (1. Tunjice2, 3. Tunjice1)

About the Author: iztok