Gasilski nogometni turnir

V soboto, 22. septembra 2012, je na igrišču pod OŠ v Tunjicah, v organizaciji mentorjev PGD Tunjice, potekalo gasilsko tekmovanje v nogometu GZ Kamnik in GZ Komenda. Na tekmovanju je sodelovalo 111 otrok iz 10 gasilskih društev, spremljali so jih mentorji, za sojenje pa so skrbeli domači »sodniki: Uroš Stele, Dare Gregl, Viktor Torkar in Aleš Kosirnik.  
V posamezni kategoriji je bilo sledeče število ekip: pionirji – 8, pionirke – 5, mladinci – 15 in mladinke – 6 ekip.
Tekmovalo se je po turnirnem sistemu tako, da so najprej kapetani vsake ekipe žrebali svojo številko, s tem pa so si »izbrali« usodo. Nekatere ekipe so imele pri žrebu malce več sreče, spet druge so morale odigrati prvo tekmo v predkrogu. Ekipo so sestavljali trije člani ( z rezervami), igralo pa se je na male nogometne gole, 2x po 7 min, z minuto vmesne pavze.
Na tokratnem tekmovanju je PGD Tunjice zastopalo 8 ekip; 3 ekipe mladincev, po 2 ekipi pionirjev in pionirk ter 1 ekipa mladink. Naši člani so društvu »pribrcali« 3 komplete medalj: mladinci 2. mesto, pionirke pa 3. in 1. mesto. Vsi ti odlični rezultati in številčnost ekip je pripomogla k temu, da smo v letošnjem letu prvič osvojili prehodni pokal v tem tekmovanju.
Po podelitvi odličij je za naše člane, sodnike in mentorje sledil piknik.  Vsem udeležencem, ki so kakor koli pomagali pri organizaciji in izvedbi se najlepše zahvaljujem!
Tamara Novak

 

About the Author: iztok