Gasilsko tekmovanje v pikadu

V petek, 28. novembra, smo se udeležili še zadnjega letošnjega tekmovanja v okviru dela z gasilsko mladino. Na tekmovanje v PGD Komenda je odšlo 24 tekmovalcev, ki so se pomerili v igranju pikada. Igra je sestavljena iz 3 poskusnih metov ter 6 »odločilnih« – višja vsota točk tekmovalca popelje v naslednji krog, poraženec izpade. Tekmovalo se je po turnirnem sistemu, zaradi velikega števila udeležencev so nekateri tekmovalci tekmovali že v predkrogu.


Letošnji rezultati nam niso pomagali ubraniti lanskoletno slast skupnega zmagovalca v pikadu; najbolje so se odrezali mladinec, ki je zasedel 4. mesto ter mladinki in pionirka, ki sta se uvrstili v »razred« od 5.-8.mesta.
Ob koncu tekmovalnega leta se nato pogledajo celoletni rezultati, ki določijo skupnega zmagovalca izmed 16 sodelujočih društev. Tudi letošnje leto so bili mladi člani PGD Tunjice zelo uspešni, saj so uspeli ubraniti prvo mesto. Skupen pokal bo tako varno spravljen v vitrini v gasilskem domu, kjer nas bo še dolgo časa spominjal na vse letošnje dogodke.
V decembru gasilsko mladino čakajo redna srečanja ob ponedeljkih – ob 17h pionirji in ob 18h mladinci, pred počitnicami pa se bomo vsi sestali še na tradicionalni prednovoletni zabavi.
Z gasilskim pozdravom: Na pomoč!
Tamara Novak
 

About the Author: iztok