Lep uspeh tunjiških gasilcev na občinskem tekmovanju

V soboto, 7. maja, je v Komendi potekalo občinsko tekmovanje v gasilski orientaciji, katerega se je udeležilo 10 društev iz GZ Komenda in GZ Kamnik. Iz PGD Tunjice se je tekmovanja udeležilo 9 ekip (sestavljajo jo trije člani, pri mlajših je prisoten tudi mentor) – 2 ekipi mlajših pionirjev, 2 ekipi mlajših pionirk, 2 ekipi starejših pionirk in 3 ekipe starejših pionirjev.
Gasilska mladina je na tekmovanju ponovila uspeh preteklih let in že tretjič zapored osvojila skupni prehodni pokal, ki je od sedaj naprej v naši lasti. Domov smo odšli s kar šestimi kompleti medalj ter pokalom in neizmernim veseljem.  Ker je bila takratno soboto v Tunjicah tudi Florjanova maša, smo odšli pozdravit še starejše gasilce – pričakali smo jih pri parkirišču pod cerkvijo, jih pozdravili, nato pa odšli do GD, kjer smo poskrbeli, da smo domov odšli »čisti in mokri«.

Na regijsko tekmovanje se je tako uvrstilo kar 8 ekip PGD Tunjice; tekmovanje je potekalo v soboto, 28. maja, prav tako v Komendi. Tokrat je bila konkurenca večja, saj ekipe in društva prihajajo iz regije Ljubljana III (Domžale, Mengeš, Litija, Moravče, Kamnik, Komenda, Šmartno, Lukovica). Tekmovanja se je udeležilo skupno 94 ekip. Naši mladi gasilci so kljub odličnim časom teka imeli tokrat manj sreče na drugih kontrolnih točkah, preboj v sam vrh pa je uspel ekipi mlajših pionirjev – Juretu, Saški in Jakobu, z njimi je tekla Lidija – zasedli so odlično 2. mesto, kar pomeni, da so si pridobili pravico do septembrske udeležbe na državnem tekmovanju v gasilski orientaciji, ki bo letos potekala v GZ Cerkno (smučišče na Črnem vrhu nad Cerknim).

Vsem tekmovalcem (na obeh tekmovanjih) še enkrat čestitamo, bili so res odlični; pohvala in zahvala gre tudi mentorjem, ki so tekli z mlajšimi ekipami – Lojzetu, Daretu, Lidiji, Maticu in Simoni. Ekipi, ki gre na državno tekmovanje, pa vsi želimo uspešno pripravljanje na tekmovanje in čim boljši uspeh v septembru! Gasilska mladina je dokazala, da se vse da, le če se hoče!

Za mladinsko komisijo PGD Tunjice – Tamara Novak
 

About the Author: iztok