Mednarodna revija starodobnikov

Istvan Kisapati_1405_1540[1]

Društvo starodobnih vozil Kamnik bo v času od 22. do 24. maja 2015 organiziralo Mednarodno revijo starodobnikov »A« razreda (letnik 1889 do 1940). To je edinstvena tovrstna revija v Sloveniji, ki se bo začela v petek, s sprejemom tujih udeležencev v Hotelu Malograjski dvor v Kamniku in nadaljevala v soboto zjutraj v Arboretumu Volčji Potok. Ob 9. uri bo start prve kolone motoristov in ob 9:15 uri druge kolone avtomobilov starodobnikov. Koloni se bosta ustavili v centru Kamnika, kjer bo predstavitev vozil in ob 10,30 uri slavnostna otvoritev revije, s pozdravom župana Kamnika, Marjana Šarca, predsednika DSVK Miroslava Vrhovnika, predsednika SVS Janka Uratnika, predstavnika FIVE in pozdrav županov sodelujočih občin. Koloni vozil bosta ob 11. uri nadaljevali pot s postanki v Škofji Loki, od 12. do 15. ure, kjer bo istočasno tudi obrtni sejem, v Kranju od 16. do 17,30 ure, kjer bodo tudi druge moto prireditve s spremljajočim programom in v večernih urah prispeli na Brdo pri Kranju, kjer bo družabni večer s podelitvijo priznanj in prenočitev. V nedeljo bo ogled Brda in 11. uri nadaljevanje poti s postankom v Šenčurju, kjer nas bo pričakala folklorna skupina, konjske vprege in zaključek v Parku Arboretum v Volčjem Potoku, kjer bodo vozila okrasili s cvetjem in bodo na ogled obiskovalcem parka.

logotip-drustvo-starodobnikov
Udeleženci in gostje bodo dva dni spoznavali znamenitosti krajev gostiteljev in se z gledalci poveselili ob priložnostnih sporedih. Za pestrost dogajanja bo v Kamniku in na Brdu pri Kranju poskrbel priznani dixiland ansambel STARI MAČKI z izbranim sporedom iz časa nastanka vozil udeležencev. Vse tri dni nas bodo razveseljevali “Kunštni prleki” s Prleško republiko, country plesalke iz Kranja bodo zaplesale  v hotelu Brdo, tako, da nobenemu ne bo dolgčas, poskrbljeno pa bo tudi za pogostitve udeležencev in gostov.
Da pa bo prireditev brezhibno izpeljana, v organizacijskem in varnostnem smislu, nam bodo na pomoč priskočili člani AMD društev Kamnik, Škofja Loka, Kranj, Šenčur in Cerklje na Gorenjskem, z varovanjem celotne poti in vozil udeležencev, saj je vrednost vozil neprecenljiva, AMZS z vlečno službo, podjetje Rodex s spremljevalnimi vozili obeh kolon, člani DSVK. Ne smemo pa pozabiti na neprecenljive sponzorje in donatorje, župane in uslužbence občin, policije, Zavodom za turizem in vsem, ki nam kakorkoli pomagajo izpeljati revijo.
Udeleženci revije so izbrani po strogih kriterijih starodobnikov in v omejenem številu, 40 motorjev in 40 avtomobilov starodobnikov.
Revija starodobnikov je postala izredno odmevna doma, kot tudi v tujini, vsako leto pridružimo v mednarodno revijo po eno ali dve novi državi EU ter držav naše bivše domovine. Smo tudi prvo slovensko društvo starodobnikov, uvrščeno v koledar FIVE, katere predstavnik se bo udeležil naše prireditve.
Prireditev bo tudi medijsko podprta, televizija in tiskani mediji bodo po vseh občinah, ki sodelujejo. V soboto bo prireditev snemala tudi RTVS za oddajo »Na lepše«, posnet bo tudi CD celotne tridnevne prireditve, Ogledalo si jo bo od 15.000-20.000 obiskovalcev.
Vljudno vabljeni na ogled prireditve.

Predsednik DSV Kamnik
Miroslav Vrhovnik

 

About the Author: iztok