Nov asfaltiran odsek v Tunjiški Mlaki

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s podžupanoma mag. Julijano Bizjak Mlakar in Damjanom Hribarjem, predsednikom Krajevne skupnosti Tunjice Antonom Šuštarjem in svetnico Občinskega sveta Občine Kamnik mag. Suzano Šimenc uradno odprl odsek ceste v naselju Tunjiška Mlaka – Laniše 1.
   
V sredo, 18. julija 2012, so se zaključila gradbena dela ureditev JP št. 660396 Tunjiška Mlaka – Laniše 1 ter sanacija mostu. Dela za ureditev javne poti so obsegala širitev vozišča, ureditev odvodnjavanja ter zamenjavo ustroja v debelini 50 cm. Kot protiprašno zaščito se je na nevezano nosilno plast tampona izvedela vezana zgornja nosilna plast iz obrabno in zaporne plasti asfalta v debelini 7 cm. Vrednost investicije je znašala 20.000 evrov. Gradbena in sanacijska dela je opravilo podjetje Žurbi Team d.o.o..

V hladnem popoldnevu je zbrane najprej pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Tunjice Anton Šuštar in se zahvalil županu, občinski upravi, svetnici Občinskega sveta Občine Kamnik mag. Suzani Šimenc ter podjetju Žurbi Team d.o.o., ki so vsak na svojem področju omogočili, da je 100 metrov javne poti sedaj urejene.

Čestitkam se je pridružil tudi župan Marjan Šarec in dodal: »Verjamem, da bo cesta krajankam in krajanom omogočila večjo varnost.« Prav tako je poudaril, da občinska uprava ne dela nikakršnih razlik med posameznimi krajevnimi skupnosti ter si s predvidenimi investicijami prizadeva k učinkoviti ureditvi lokalnih cest.«

Pred slavnostnim prerezom traku je prenovljeni odsek ceste blagoslovil župnik Pavle Juhant, za kulturno popestritev dogajanja pa je poskrbel Tunjiški oktet.

Vir besedila: www.kamnik.si

About the Author: iztok