Nova anketa – tokrat o optiki

optika_do_his

Glede na težave pri zagotavljanju širokopasovnih povezav, ki jih imamo v Tunjicah … ali ste pripravljeni pristopiti k operaterju, ki bi v Tunjice pripeljal optiko in jo ponudil uporabnikom. Res je, da je lahko cena paketa (malenkost) višja – čeprav niti ni nujno, vendar bi z optiko pridobili precej hitrejše komunikacije, nizke odzivne čase, moderno televizijo …
Trenutno smo v Tunjicah (še posebej pa v oddaljenih zaselkih) v slabem položaju. Res pa je, da optike niti v Kamniku še ni (razen na Perovem, Volčjem Potoku, Snoviku, Nožicah, Gmajnici …).

 

About the Author: iztok

4 Comments

 1. Vid Uršič

  Kako pa je res zdej glede te optike. Kolikor sem jest slišal po gostilniških informacijah, da naj bi bilo pod novo cesto tudi optični kabel. Ali so to samo govorice ali je res kaj na tem.

 2. Iztok

  Pod cesto se je (oz. se na zadnjem delu še bo) položila tudi telekomunikacijska cev. Torej je vse predvideno, da lahko operaterji porinejo optični kabel do Tunjic. Optičnega kabla notri še ni! Kdaj se bo to zgodilo, pa nihče ne ve. Prizadevamo si zagotoviti dovolj interesa, da bi nam kateri od operaterjev prisluhnil … optika namreč pomeni povsem drug svet za komunikacije.

 3. Anonymous

  Glejte zakaj bi pa za nekaj,kar nam pripada, plačevali več.Tisti časi,ko so naši starši sami postavljali “štange” za telefon so že zdavnaj mimo.
  Pa tudi mislim,če ne bi bilo interesa s strani operaterja,ne polagali cevi pod cesto

 4. iztok

  Problem je v tem, da je v Tunjicah še vedno precej gospodinjstev, ki nimajo dobre povezave do spleta (ali pa je sploh nimajo). Podobno je s televizijo. Vse to bi rešila moderna infrastruktura.
  Operaterjev žal ne zanimamo, ker imajo od nas premalo koristi. Cev, ki je položena pod cesto, je prazna in nam jo je plačala naša občina. Različni operaterji so bili pozvani, če jo želijo uporabiti, vendar jih (po mojih informacijah) zadeva ni zanimala. Zato se trudimo, da bi jih vseeno nekako prepričali. Tisti, ki bi pač želeli optiko, bi mogoče res plačevali kakšen evro več od trenutnega, bi pa imeli dobro (želeno) povezavo. Ne gre pa tukaj za nova vlaganja v infrastrukturo na strani nas uporabnikov.

Comments are closed.