Občinsko gasilsko tekmovanje – drugi del

V soboto smo na občinskem tekmovanju sodelovali s petimi ekipami. Tekmovanje je sicer potekalo v Komendi, vendar pa ekipe Križa, Most in Komende tekmujejo zase. Naši pionirji so zaradi premajhnega števila deklic imeli dve mešani ekipi, kar se šteje za moške ekipe. Pri moških pionirjih je sodelovalo 16 ekip iz kamniške občine, Tunjičani pa smo osvojili 5. in 11. mesto. Mladinci so osvojili 11. mesto, mladinke pa 3. mesto in so se uvrstile na regijsko tekmovanje. Veterani so osvojili prvo mesto.
V eni ekipi sicer sodeluje devet članov plus rezerve, kar je pomenilo, da je bilo v soboto z logistično podporo in mentorji preko 50 članov.

V nedeljo pa je potekalo tekmovanje članov in članic. Udeležili smo se s štirimi ekipami: dve ekipi članov A, ena ekipa članic B in ekipa članov B. Pri moških smo dosegli naslednje rezultate: člani A1 so dosegli odlično drugo mesto, člani A2 pa 16. mesto in člani B 8. mesto. V tej kategoriji je sodelovalo 28 ekip iz kamniške občine. Članice B so dosegle 5. mesto.
Vse ekipe, ki so minuli vikend sodelovale na občinskem tekmovanju, so pridno trenirale zadnjih šest tednov. Pokazale so visoko pripravljenost za sodelovanje in skupno delo na vas.

Za PGD Tunjice: Lojze Petek

 

About the Author: iztok