Občinsko gasilsko tekmovanje 2011

Drugi konec tedna meseca junija je na mekinjskem stadionu potekalo tradicionalno tekmovanje gasilskih desetin iz GZ Kamnik in GZ Komenda.

V soboto je potekalo tekmovanje za gasilsko mladino ter starejše gasilce (veterane), v nedeljo pa so se med seboj pomerili člani in članice A in B kategorije.

Iz PGD Tunjice se je sobotnega tekmovanja udeležilo pet desetin – desetina pionirjev, desetina pionirk, desetina mladink (ki je ni bilo v društvu že lep čas, tako da pohvala dekletom, da so se zbrale v zadostnem številu), desetina mladincev in desetina starejših gasilcev (veteranov). Pri tekmovanju je bilo letos nekaj sprememb – manjše spremembe so bile pri izvedbi posamezne vaje (pionirji in pionirke: vaja z vedrovko za pionirje in pionirke, štafeta na 400 m z ovirami za pionirje in pionirke; mladinci in mladinke: vaja z ovirami na 400m za mladince in mladinke, štafeta na 400m z ovirami za mladince in mladinke) dodana pa je bila tudi vaja razvrščanja.
Naša mladina je dosegla naslednje rezultate:
pionirji: 10. mesto (tekmovalo je 16 desetin)
pionirke: 3. mesto (tekmovalo je 7 desetin)
mladinke: 8. mesto (tekmovalo je 9 desetin)
mladinci: 8. mesto  (tekmovalo je 14 desetin)
Starejši gasilci:
3. mesto (tekmovalo je 7 desetin)

Po končanem tekmovanju je bil za gasilsko mladino organiziran piknik pod šolo. S piknikom smo obenem zaključili tekmovalno sezono, tako da mladi gasilci in mentorji odhajamo na zaslužene počitnice; aktivne priprave na tekmovanja pa začnemo v sredini avgusta – kajti 27. avgusta bo v Tunjicah gasilsko tekmovanje v nogometu!. Takrat pa vabljeni vsi, ki bi se nam radi pridružili, da nas pridete pogledat na igrišče pod šolo.

Nedeljsko tekmovanje pa je bilo še bolj številčno, kajti pomerilo se je okoli 60 ekip članic in članov v A (povprečna starost tekmovalne enote je do 30 let) in B kategoriji (povprečna starost tekmovalne enote je nad 30 let). Tekmovanje je potekalo v treh delih – najprej je bila vaja z motorno brizgalno, sledila je štafeta na 400 m z ovirami za člane in članice, nato pa so tekmovalci opravili še vajo razvrščanja.

Društvo so tako uspešno zastopale članice B, člani A in člani B.
Rezultati so naslednji:
članice B: 2. mesto (tekmovalo je 6 desetin)
člani A: 28. mesto (tekmovalo je  31 desetin)
člani B: 8. mesto (tekmovalo je 14 desetin)

About the Author: iztok