Obvestilo o ocenjevanju škode avgustovskih neurij

Občinski štab Civilne zaščite Kamnik je poslal spodnje sporočilo. V sporočilu omenjeni obrazec za prijavo škode je dostopen tudi tukaj.
Tisti, ki imajo kakšno vprašanje ali potrebujejo pomoč pri prijavi škode, se lahko obrnejo na predsednika KS Valentina Zabavnika na 031-497263. Velja poudariti, da obvestite svoje sosede in znance, za katere veste, da nimajo dostopa do spleta ali so manj vešči pri tovrstnih zadevah. Prav je, da se vsem omogoči prijava škode.

Urad Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Ministrstvo za obrambo sta pozvala občine, prizadete v katastrofalnih ujmah, k ogledu in prvi prijavi ocenjene škode. Močna avgustovska neurja z večdnevnim obilnim deževjem so namreč povzročila katastrofalne poplave, plazenje tal in druge posledice hudourniškega delovanja visokih voda na širšem območju Republike Slovenije.
Občani lahko škodo prijavijo preko nove mobilne aplikacije za evidentiranje škode, dostopne preko aplikacije www.prijaviskodo.si.
Prijavo škode na in v objektih ter na zemljiščih zaradi zemeljskih plazov, usadov, podorov skal ter poplav, kmetijskih površin in poškodb druge infrastrukture (cesta, most) lahko oškodovanci oddajo tudi preko elektronskega naslova sanacija.poplav@kamnik.si ali osebno na sedežu Občine Kamnik, Glavni trg 24, 1240 Kamnik. Obrazec je treba oddati do 1. septembra 2023.
Obrazec za prijavo ocene škode lahko oškodovanci dobijo v sprejemni pisarni Občine Kamnik, pri predsedniku oziroma predstavniku krajevne skupnosti ali pa tukaj.
Na podlagi prijave škode bo sledil ogled s strani komisije.
Poudarjamo, da je naloga lokalne skupnosti oziroma Občinskega štaba Civilne zaščite Kamnik zgolj ta, da preko občinske komisije popiše škodo na objektih, opravi oglede in zbere vse podatke ter jih vnese v spletno aplikacijo. Celotno dokumentacijo bo Občina Kamnik posredovala naprej pristojnemu ministrstvu. O tem, ali bo država namenila sredstva za odpravo škode oziroma, kdo je upravičen do povračila in v kakšni višini, pa odloča izključno država oziroma pristojno ministrstvo.

About the Author: iztok