Na občnem zboru Sadjarsko-vrtnarskega društva Tunjice smo v programu imeli tudi predavanje o pravilnih postopkih pri kuhanju žganja. Predavala nam je ga. Marta Kos, svetovalka za dopolnilne dejavnosti pri KGZ Ljubljana – izpostava Kamnik. Poučno predavanje je z zanimanjem spremljala polna dvorana v Gasilskem domu Tunjice. Med udeleženci so bili tudi tisti, ki so oddali vzorce za ocenjevanje žganja in so ta večer prejeli plakete za dosežene rezultate.
Žganje je ocenjevala stroga komisija v sestavi:
 Lado Lanišek-predsednik
 Lado Žavbi-član
 Janez Kosirnik-član
  
 ZLATA  PRIZNANJA
 Marinka Štupar, Košiše
 Lado Lanišek, Laniše
 Branko Poljanšek, Markovo
 Franc Nograšek, Tunjiška mlaka
  
SREBRNA PRIZNANJA
 Matevž Krumpestar, Tunjiška mlaka
 Sara Slapar, Košiše
 Matjaž Rajter, Markovo
 Valentin Zabavnik,Košiše
 Janez Nograšek, Tunjice
 Jernej Resnik, Bela
  
BRONASTA PRIZNANJA
 Anton Kancilija, Tunjiška mlaka
 Nataša Petek,Tunjice
 Dušan Vider,Tunjice
 Tončka Golob, Tunjice
 Robert Gorjup, Pogled, Moravče
 Tone Vrhovnik, Tunjice
  
PRIZNANJA
 Matevž Krumpestar, Tunjiška mlaka
 Janez Šmid, Kovinarska
  
Na koncu podelitve je predsednik ocenjevalne komisije pozval vse prisotne naj upoštevajo navodila o pravilnih postopkih vse od nabiranja sadja do kuhanja ter, da se jeseni v še večjem številu odločite za oddajo vzorcev žganja.
Sadjarsko-vrtnarsko društvo Tunjice