Optika se vendarle približuje


Vse kaže, da bo naša krajevna skupnost vendarle kmalu prišla do optike. Telekom Slovenije namreč širi optično omrežje na širšem območju Kamnika.
Optično omrežje omogoča veliko pasovno širino, kar pomeni hitrejši, zanesljivejši in varnejši prenos podatkov. Hkrati je manj občutljiva na elektromagnetne motnje in udare strele. V praksi bo to močno dvignilo kakovost televizijskega signala, internetne povezave in internetne telefonije.
Omrežje gradi Telekom Slovenije, ki krajanom omogoča, da se na optiko naročijo že v času izvedbe gradbenih del. Kasnejši posegi do posameznih hiš bodo lahko potekali z daljšim časovnim zamikom. Na tej spletni strani lahko pri Telekomu oddate povpraševanje, sicer pa lahko pokličete tudi na 080-8000 ali pišete na info@telekom.si.

Ob tem velja poudariti, da bo širokopasovno omrežje kasneje na voljo tudi drugim ponudnikom internetnih storitev.

Če koga zanima konkretna predvidena trasa optične povezave v njegovem koncu, lahko piše na info@tunjice.si
Primer trase:

Glede na to, da je možnost pridobiti optično povezavo do posameznih hiš brezplačno, vam toplo priporočamo, da se čim prej odločite za to možnost. Prav tako pozivamo vse, ki so prejeli prošnje za soglasja za izvedbo gradbenih del, da stvari čim prej uredijo. To bo omogočilo čim prejšnji začetek del.

 

About the Author: iztok