Predavanje Simona Prosena – Naše korenine


Društvo Tunški glas vabi na predavanje Simona Prosena z naslovom Naše korenine. Za glasbeno spremljavo s staroselskimi instrumenti bo poskrbel Jože Prezelj.

Društvo pripravlja predavanje ob praznovanju občinskega praznika in leta generala Rudolfa Maistra. Prireditev bo v četrtek, 21. marca 2024, ob 18. uri v Podružnični osnovni šoli v Tunjicah.
Simon Prosen je raziskovalec slovenske preteklosti, ki nanjo gleda predvsem z duhovnega vidika in upošteva čutenje. »Na ta svojstveni način ne pišem nove zgodovine, temveč odpiram širši vpogled, ki nudi drugačno razumevanje« pravi. Namen njegovega raziskovanja in pisanja je, da zgodovina ponovno postane učiteljica življenja. Leta 2023 je izšla njegova knjiga z naslovom Povest o koreninah Slovencev.
Na srečanju bo spregovoril o tem, kdo smo Slovenci, kakšna je naša identiteta, kaj predstavlja naše korenine in zakaj so pomembne, kakšna je lastnost in miselnost naroda in kaj se lahko naučimo iz preteklosti. Ker je leto 2024 leto Rudolfa Maistra, ki je s svojimi domoljubnimi, humanističnimi in duhovnimi vrednotami v naši preteklosti pustil močno sled, se bo predavatelj dotaknil tudi njegovega delovanja. Vljudno vabljeni!

About the Author: iztok