Smeti ob cesti proti Sidražu

Kot, da v Tunjicah ne bi imeli dovolj drugih težav (že cesta proti Kamniku je lep primer), se v zadnjem času pojavljajo še smeti ob cesti proti Sidražu. Pred dnevi je na to spet opozorila Romana Omovšek, ki piše:

"Očitno se v dolini Laniš nekdo zadnje leto vedno manj zaveda pomembnosti čistega okolja in s svojim neodgovornim ravnanjem "para živce" drugim, ki so ob sprehodu prisiljeni opazovati njegove pločevinke, saj so te že na vsakem koraku. Te rdeče Unionove pločevinke čisto nič ne sodijo v naše okolje, zato bi bilo lepo, da ta oseba pločevinke vrže doma v smetnjak, četudi mu bo doma žena navila ušesa. Samo to je razlog zaradi katerega lahko sklepamo, da pločevinke ob poti domov mečejo skozi okno. Res žalostno, toda resnično. Upajmo vsaj, da bo ta oseba aprila prišla na morebitno čistilno akcijo."

Dejstvo je, da smo nekateri že precej časa naveličani pospravljanja za ljudmi balkanskih navad. Samo v tem tednu smo pospravili kar nekaj pločevink, med drugim jih je nekdo pospravil celo vrečo – so bile vsaj v vreči …

Pločevinke so v veliki večini Unionove (rdeče), nekaj je tudi Red Bulla. Pojavljajo se na obeh straneh ceste, občutno več pa jih je v spodnji polovici ceste. Ogledal sem si cesto od odcepa v Bitnjem do meje občine pod Sidražem. Na dobrih štirih kilometrih sem naštel 56 pločevink, plastenk in steklenic. Druge svinjarije nisem štel, čeprav se najde tudi kakšna posoda z ostanki motornega olja. 

About the Author: iztok