Tekomovanje v gasilski orientaciji (27. 4. 2013)

Foto: Gregor Mikelj

Na današnji praznični dan smo se gasilska mladina PGD Tunjice in mentorji udeležili tekmovanja v gasilski orientaciji GZ Kamnik in GZ Komenda, ki je potekalo v Šmartnem. Tekmovanja se je udeležilo tunjiških 8 ekip (po 3 člani, pri eni tudi rezerva), spremljali smo jih mentorji. 
Na tekmovanju so najmlajši (pionirji in pionirke) morali pokazati znanje tako v vezanju vozlov kot tudi v zbijanju tarče z vedrovko, poznavanju topografskih znakov, imeli pa so tudi hitrostno preizkušnjo prenosa vode. Na progi jih je spremljal mentor/ica, ki je skrbel/a za spodbudo in usmerjanje.
Mladinci in mladinke pa so se s progo morali spopasti sami. Pokazati so morali znanje gasilskih veščin: hitrega povijanja gasilskih cevi, spajanja cevi na trojak, imeli so prav tako štafeten prenos vode, navezavo vozlov, zbijanje tarče z vedrovko, preverjalo pa se je tudi znanje kartografije – poznavanje topografskih znakov.
Orientacijsko preizkušnjo je uspešno zaključilo 7 ekip, ena ekipa mladincev pa je bila zaradi zgrešene točke diskvalificirana.
Odlični rezultati so zopet pokazali, da se z vajami, energičnostjo in trudom da poseči po medaljah. Tako sta ekipi pionirjev zasedli 1. in 3. mesto, pionirke so bile 2., mladinke 1. in 2. ter mladinci 3. in 6. V društvo smo se že peto leto zapored vrnili s skupnim pokalom.
Na koncu bi zapisala še to, da sta najmlajša člana, prejemnika zlate medalje v kategoriji pionirjev, v letošnjem letu prvošolca, tako da je to odličen dokaz, da tudi najmlajšim lahko uspe. Vabljeni ste tako prvošolci, drugošolci,… pa vse do dijakov prvih letnikov, da se nam pridružite, če še niste naši člani. V maju bomo pričeli z intenzivnimi pripravami na občinsko tekmovanje, kjer ekipo sestavlja 9 članov, tako da vsak šteje. Če manjka le en, ekipa ne more na tekmovanje.  Za termin vaj vprašajte sošolce/prijatelje, ki so že naši člani, starši pa se lahko obrnete tudi name,  na novak.tamara@gmail.com.

Z gasilskim pozdravom: NA POMOČ!
Tamara Novak

 

Detect language » Slovenian
 

Foto: Gregor Mikelj

Detect language » Slovenian
 

About the Author: iztok