Vabilo na slovesno akademijo v letu generala Rudolfa Maistra


Vabilo na slovesno akademijo v letu generala Rudolfa Maistra, ki bo v torek, 16. aprila 2024, ob 19. uri v Domu kulture Kamnik (Fužine 10).
V počastitev leta generala Rudolfa Maistra – Vojanova in njegove 150. obletnice rojstva, 90. obletnice smrti ter 100. obletnice imenovanja za častnega meščana Kamnika bomo v Maistrovem mestu počastili spomin na našega izjemnega rojaka. Vloga Maistra za današnjo ozemeljsko celovitost je bila izjemna, a ne le to.
V prepletu kronološko umešenih najpomembnejših fragmentov iz njegovega življenja ga bosta kot (pre)drznega vojaka, vizionarja in občutljivega esteta predstavila dva najvidnejša slovenska igralca, Pavle Ravnohrib in Zvone Hribar. V kulturnem programu bodo z uglasbenimi Maistrovimi pesmimi nastopili Mešani pevski zbor ODMEV Kamnik, Otroški in Mladinski pevski zbor Glasbene šole Kamnik, gledališki krožek učencev OŠ Marije Vere, Katja in Simon Skalar, violončelistka Manca Plahutnik ter Folklorna skupina Tine Rožanc. S plesom in gibom bodo program zaokrožili umetniki Zavoda Vitkar.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da udeležbo potrdite do ponedeljka, 15. aprila 2024, do 11. ure na telefonsko številko 01-8318125 in v Dom kulture Kamnik pridete vsaj 15 minut pred začetkom akademije.

Vabita: Matej Slapar (župan) in Jože Berlec (predsednik Strokovne komisije za dogodke in prireditve v letu generala Rudolfa Maistra)

About the Author: iztok