Vandalizem v Tunjicah

V zadnjem času se na igrišču pod šolo pojavljajo pojavi vandalizma. Prejeli smo dva kratka prispevka.

 

Igrišče pod POŠ Tunjice je edini uradni športni objekt v KS Tunjice. Igrišče je bilo pred leti z velikim trudom prenekaterih vaščanov povečano in poravnano. Lastnik (Občina Kamnik) pa je finančno podprla varnostno in zaščitno ogrado. Po nekaj letih pa je ograja začela dobivati vedno bolj klavrno podobo. Stebri se majejo, ograja je skrivljena in polna lukenj! S strani upravljalca igrišča (OŠ Frana Albrehta) smo dobili opozorilo, v katerem celo grozijo z zaprtjem celotnega območja šole z igriščem vred, če se vandalizem ne bo prenehal!
Matjaž Sedušak, predsednik KS Tunjice

 

Letošnja topla in suha pomlad, pa tudi dobršen del zime, kar kliče po aktivnostih na prostem. Nekateri imate dovolj dela na kmetiji ali vrtu, drugi se razgibate s tekom, kolesarjenjem, pohodništvom in podobnim,  mladi pa se večinoma družite ob igrah z žogo na šolskem igrišču.
Igrišče smo pred leti uredili z dobrim sodelovanjem Krajevne skupnosti Tunjice, OŠ Frana Albrehta in Občino Kamnik. Za delo ste poleg naročenih izvajalcev prijeli tudi mnogi pridni prostovoljci. Z visokim finančnim vložkom občinskega proračuna smo dobili tudi ograjo, ki varuje nas in žogo, da se ne skotalimo po bregu v dolino.
A glej, nepridipravi so ograjo na več mestih tako poškodovali, da je postala nevarna za uporabnike (predvsem otroke).
Naj vas še enkrat opomnim, da je to naše skupno igrišče. Kdo uničuje svojo domačo ograjo, piše po svoji fasadi, meče smeti in pesek po svojem vrtu?
Verjamem, da znamo upoštevati in ceniti kulturo dobre skupnosti, da ne bomo uničevali javne lastnine in bo igrišče še naprej ostalo odprto za prostočasne dejavnosti.
Jelka Vrhovnik, vodja PŠ Tunjice

 

About the Author: iztok