Z glasbo v poletje


Glasba nas druži, povezuje, približuje, boža in neguje. Glasba nas bogati. Vse to in še več smo doživeli na prireditvi Z glasbo v poletje s tunjiškimi glasbeniki, ki se je odvila na piknik prostoru Jeršinove domačije. Dogodek je organiziralo Društvo Tun’ški glas.

Tunjice so tudi glasbena vas. To smo spoznali na lepo sončno nedeljsko popoldne na čudoviti prireditvi. Bilo jih je veliko, kar štirinajst nastopajočih, poleg Mešanega cerkvenega pevskega zbora Tunjice ter treh harmonikarjev, ki so igrali po prireditvi. Glasbeniki, ki z veseljem igrajo, so se nam predstavili na različnih instrumentih. Na saksofon so zaigrale Glorija Petek, Iva Čimžar in Lara Puntar, na prečno flavto Pia Puntar in Marija Stele, na kitari pa sta s svojimi prsti čudovite zvoke ustvarjala Klara Podjed in Dominik Stele. Na sintesajzer sta igrali Maša Levec in Zala Bastič, ki je ob Mašini spremljavi zaigrala še na ukulele. Harmonikarji so bili trije; na frajtonarico sta zaigrala Nik Rajterič in Miha Čimžar, na klavirsko harmoniko pa je igral Andraž Jeglič. Brata Tilen in Gaber Krumpestar sta zaigrala v duetu, Tilen na trobento, Gaber pa na pozavno. Mešani cerkveni pevski zbor Tunjice pod vodstvom zborovodkinje Olge Stele je zapel tri čudovite ljudske pesmi.

Mnogi glasbeniki iz vasi, ki na ta dan niso zaigrali in so med nami, jih z veseljem ponovno povabimo, da jih vidimo in slišimo ob podobni prireditvi. Vsi nastopajoči so pokazali veliko znanja, talenta in veselja do glasbe. Njihova vztrajnost do igranja je pokazala rezultat v najlepši obleki. Tudi na druženju po prireditvi je bilo prijetno. Jano Klanšek, Marjan Frank in Ivan Hribar so veseli raztegnili meh vsak na svoji frajtonarici. Čestitke in zahvala vsem nastopajočim, ki so jo prejeli iz rok predsednice društva Milene Erbežnik Klanšek za pogum in lepo odigrane melodije, ter povezovalki Barbari Klanšek pa za lep vezni tekst. Hvala vam za prijetno doživeto nedeljsko popoldne. In hvala staršem za sladko razvajanje. Ponosni smo na vas, naši tunjiški glasbeniki. Naj glasba z nami in med nami živi vekomaj!

Milena Erbežnik Klanšek
Fotografija: Matej Stele

About the Author: iztok

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.