Razvoj tunjiškega sadjarstva

Je podprt z evropskimi sredstvi, saj se trenutno izvajata dva projekta, sofinancirana s strani evropske unije, eden s strani programa Dynalp, drugi pa je bil podprt s strani Norve┼íkega finan─Źnega mehanizma.
Prvi projekt se bo v Tunjicah za─Źel izvajati te dni, ko bomo na Prevali za─Źeli pripravljati teren za zasaditev starih sort sadja. Projekt predvideva tudi izdelavo spletne strani s slikovno in tekstovno opremo posajenih dreves. Zaklju─Źek projekta bo septembra prihodnje leto, ko bomo pripravili »sadni dan«.
Posebno presene─Źenje pa je odobren projekt, ki se imenuje »Sadni mozaik – spodbujanje razvoja pode┼żelja v predalpskem prostoru s fokusom na Tunji┼íkem gri─Źevju«.
Tudi ta projekt bo trajal eno leto, do naslednjega septembra. Glavnina dogajanj bo v zimskem ─Źasu, ko se bodo odvijala razli─Źna, zelo kvalitetna izobra┼żevanja.
Naj ┼że danes povabim vse zainteresirane kmete, mlade ali bodo─Źe prevzemnike kmetij in vse, ki jih bo to zanimalo. To bo brezpla─Źno izobra┼żevanje razli─Źnih vsebin, ki jih resni─Źno ne smete zamuditi. Marsikdo bo na┼íel nov motiv za nadaljnje delo.
Pri pripravi teh projektov je sodelovala ga. Marta Vahtar iz Dom┼żal, s katero dru┼ítvo ┼że ve─Ź let odli─Źno sodeluje in smo ji hvale┼żni za vse strokovno delo.
Pri obeh projektih pa je ─Źutiti tudi trud Ob─Źine Kamnik in njene Barbare Strajnar, ki se trudi pridobivati evropska sredstva.
Valentin Zabavnik
 

Prebrano: 93 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.